Katuškine citrónové rezy

Autor receptu: klaura

Tento recept mám od mojej dcéry ... niekedy to funguje aj naopak ... :) a je skutočne dobrý ...

12
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame žĺtka, citrónovú šťavu, mandle, potom pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme piškótu.
  2. Po vychladnutí je potrieme ľubovoľným lekvárom. Mne sa najviac osvedčil ríbezľový.
  3. Vyšľaháme dve šľahačkové smotany s vanilínovým cukrom a stužovačom. Do hotovej šľahačky zamiešame postrúhanú kôru z citróna. Natrieme na piškótu a dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na úhľadné rezy, ktoré dozdobíme . Môj TYP: namiesto citrónu môžeme použiť pomaranč a máme POMARANČOVÉ REZY :) aj tieto som vyskúšala. Chutili vynikajúco.