Katuškine citrónové rezy
Autor receptu: klaura
Tento recept mám od mojej dcéry ... niekedy to funguje aj naopak ... :)
a je skutočne dobrý ...
12 porcií |
15 minút príprava |
20-30 minút na 200 °C |
Postup
- Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame žĺtka, citrónovú šťavu, mandle, potom pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Upečieme piškótu.
- Po vychladnutí je potrieme ľubovoľným lekvárom. Mne sa najviac osvedčil ríbezľový.
- Vyšľaháme dve šľahačkové smotany s vanilínovým cukrom a stužovačom. Do hotovej šľahačky zamiešame postrúhanú kôru z citróna. Natrieme na piškótu a dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na úhľadné rezy, ktoré dozdobíme .
Môj TYP:
namiesto citrónu môžeme použiť pomaranč a máme POMARANČOVÉ REZY :)
aj tieto som vyskúšala. Chutili vynikajúco.