Käsekuchen mit früchte (Tvarohový koláč s ovocím)

monique - fotkamonique, 10. septembra 2013
Käsekuchen mit früchte (Tvarohový koláč s ovocím)
Foto: monique

Nenechajte sa odradiť názvom, ale chcela som ho nechať v originálnej podobe ako som ho dostala od mojej kamarátky v Nemecku. Tento koláčik som Zobraziť celý popisNenechajte sa odradiť názvom, ale chcela som ho nechať v originálnej podobe ako som ho dostala od mojej kamarátky v Nemecku. Tento koláčik som jedla u nej na návšteve a hneď som si ho veľmi obľúbila. Jediné vylepšenie, ktoré som mu spravila je, že som pšeničnú múku vymenila za ražnú. :)

12
porcií
30 minút
príprava
60+10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto(husté):
65 g
65 g
1 ks
150 g
1,5 ČL
Plnka (veľmi tekutá):
65 g
150 g
500 g
1 ks
3 ks
cca 500 ml
miska




Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo, cukor a vajce si vyšľaháme mixérom. Potom pridáme múku a 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva. Vypracujeme husté cesto. Do okrúhlej formy, ktorú sme si vytreli maslom a vysypali strúhankou, rukou vyložíme cesto až do strán.

  2. 2

    Plnka: Maslo, cukor, vajcia, nízkotučný HLADKÝ!!! (nie hrudkový) tvaroh a balíček Zlatého klasu spolu poriadne zmiešame mixérom. Keď je zmes poriadne premiešaná a hladká, ručne metličkou primiešame cca 500 ml mlieka.

  3. 3

    Ešte na neupečené cesto vylejeme plnku. Po obvode poukladáme maliny alebo černice (hocijaké ovocie, na ktoré máte chuť) a ponoríme ich do plnky. Takto pripravený koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Koláč pečieme 60 minút + 10 minút pri pootvorenej rúre! Plnka musí v trúbe "stuhnúť". Keď vytiahnete koláčik, možno sa Vám bude javiť ešte pohyblivá, treba však nechať koláč len vychladnúť. Koláč krájame na trojuholníky ako tortu, môžeme ozdobiť ovocím. Dobrú chuť! P.S: Keď nepridáte žiadne ovocie, budete mať klasický cheesecake, ktorý je tiež veľmi chutný aj sám o sebe. :)

Diskusia k receptu

anina6
vyskúšam tvoj koláč, máme radi tvarohové. pekne sa ti vydaril.
evanaaa
Dobrý bude určite. Plnka je trochu podobná Tvarohovému krémešu, len tam sa na vrch dáva ešte sneh z bielkov.
elixir
Mňam mňam... krásny... určite by som dala menej cukru, ale inak super :)
monique
@firewind Do tortovej, ale aj s dnom..robievam do nej aj napr. nepečenú tortu z piškót a smotany.
@elixir Ja dávam menej cukru, ale sem som dala original recept, nech si každý upraví podľa chuti :)
elixir
@monique tie tortové formy mávajú rôzne veľkosti, myslím, že najbežnejšia má priemer 32 cm, ja mám s priemerom 20 cm... asi na to sa skôr pýtala firewind.
Mne sa vzhľadom na množstvo surovín zdá, že si použila takú 32 cm... dnes chcem Käsekuchen upiecť. :)
elixir
V mojej 20 cm forme som dala polovičné množstvo surovín, z toho o tretinu menej cukru a ovocie som použila černice. Na cesto som potom potrebovala trošku viac múky, bolo akési mäkké, ale inak všetko super, koláč nám chutí a ešte očakávam, že zajtra bude o čosi lepší, keď plnka poriadne sadne. :)



1x ad2014
monique
@elixir Som rada, že chutí, ten tvoj vyzerá perfektne!
Ja ho mám tiež veľmi rada na druhý deň z chladničky je naozaj ešte lepší. :)
monique
@drevokocurik samozrejme, môžete nahradiť.. ja som v pôvodnom recepte mala klasickú hladkú múku..len ja sa múkam všeobecne vyhýbam..keď už chcem jesť niečo s múkou, tak len celozrnnú
luss44
@monique , musím pochváliť Tvoj koláč, je výborný a jednoduchý. Piekla som ho už viackrát, presne podľa rcp. Akurát som skrátila dobu pečenia na 45min/180°C, ale to je už vec rúry. Vďaka za rcp.
elixir
Včera večer som ho opäť upiekla a dnes sme testovali ku káve, tentoraz som pridala ricottu namiesto klasického tvarohu, bolo to trochu iné, takisto výborné :)



alali
nechuti ako klasicky cheesecake ale je perfektny. plnka je lahucka a nadychana. da sa jest donemoty. takze, v ziadnom pripade neskusat v case diety!!! :D
fineliving
pečeniu cheesecake som sa dlho vyhýbala, mala som akúsi obavu, že mne sa podariť v žiadnom prípade nemôže. vďaka tvojmu receptu som sa k tomu dnes odhodlala a môžem povedať, že sa mi podaril úplne úžasne :). oceňujem aj to, že korpus nie je robený z maslových sušienok, ako väčšina receptov, pretože nemám rada polotovary. ďakujem veľmi pekne za výborný recept, koláčik oddnes patrí k top receptom v našej rodine :).
monique
@Fineliving (21.2.2016 14:25)

To ma veľmi teší, že ste sa odhodlali upiecť tento koláčik a že Vám doma všetkým chutí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia