Zemiakové opekance
Zemiakové opekance

Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou fotorecept

archaa - fotkaarchaa, 18. marca 2021
Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou (fotorecept)
Foto: archaa

Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a neskutočne sýte jedlo. Využiť môžete už uvarené zemiaky v šupke. Zobraziť celý popisMilujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a neskutočne sýte jedlo. Využiť môžete už uvarené zemiaky v šupke. Dnes vám ponúkam ich verziu na sladko, bohato posypanú práškovým cukrom a škoricou, avšak tieto opekance sa v Bavorsku podávajú aj v slanej verzii, ako príloha k bravčovému pečenému mäsu či kyslej kapuste. Akokoľvek sa už Kartoffelzwuler rohodnete vyskúšať, určite neoľutujete. Základné ingrediencie sú vždy rovnaké:

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks väčšie, uvarené v šupke (najlepšie deň vopred)
150 g
 (alebo bravčová masť)
Posyp na sladkú verziu:
podľa chuti
podľa chuti
 (alebo jablkový kompót)




Postup

  1. 1

    Najlepšie deň vopred v šupke uvarené zemiaky zbavte šupky a nastrúhajte ich do misy na hrubšom strúhadle. Pridajte k ním múku a rukami ich jemne premiešajte, aby sa všetko obalilo. Tento krok je veľmi dôležitý, aby boli opekance úžasne chrumkavé.

    Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici nechajte rozpustiť maslo alebo bravčovú masť.

    Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz vložte do panvice pripravené nastrúhané zemiaky premiešané s múkou, avšak len toľko, koľko sa vám práve zmestí. Po jednej várke pokračujte odznova s novou várkou.

    Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes miešajte a opekajte pekne doružova a dochrumkava.

    Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opekance naservírujte na tanier, bohato posypte práškovým cukrom, škoricou a podávajte s jablkovou výživou alebo jablkovým kompótom.

    Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
A myslím, že by to šlo i s perníkem na strouhání hmmm
1x archaa
archaa
@skavka (19.3.2021 19:34)

Neskúšala som ale určite sa dajú prispôsobiť rôznym chutiam 😉
sracz
... jéééj až teraz som naďabil na tento Tvoj, milá @Archaa , recept, ktorý ma superpozitívne oslovil a čoskoro ho "odkopírujem" aj na náš stôl! Pre moju "Prišahanu" krajšiu 1/2_ovičku so škoricou a pre mňa na slano! Krásne požehnané Vianoce a šťastný rok 2022!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia