Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou fotorecept
Foto: archaa
Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a neskutočne sýte jedlo. Využiť môžete už uvarené zemiaky v šupke. Zobraziť celý popisMilujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a neskutočne sýte jedlo. Využiť môžete už uvarené zemiaky v šupke. Dnes vám ponúkam ich verziu na sladko, bohato posypanú práškovým cukrom a škoricou, avšak tieto opekance sa v Bavorsku podávajú aj v slanej verzii, ako príloha k bravčovému pečenému mäsu či kyslej kapuste. Akokoľvek sa už Kartoffelzwuler rohodnete vyskúšať, určite neoľutujete. Základné ingrediencie sú vždy rovnaké:
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks väčšie, uvarené v šupke (najlepšie deň vopred) |
|
150 g |
|
(alebo bravčová masť) |
|
Posyp na sladkú verziu: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(alebo jablkový kompót) |
|
Postup
-
1
Najlepšie deň vopred v šupke uvarené zemiaky zbavte šupky a nastrúhajte ich do misy na hrubšom strúhadle. Pridajte k ním múku a rukami ich jemne premiešajte, aby sa všetko obalilo. Tento krok je veľmi dôležitý, aby boli opekance úžasne chrumkavé.
-
2
V panvici nechajte rozpustiť maslo alebo bravčovú masť.
-
3
Teraz vložte do panvice pripravené nastrúhané zemiaky premiešané s múkou, avšak len toľko, koľko sa vám práve zmestí. Po jednej várke pokračujte odznova s novou várkou.
-
4
Zmes miešajte a opekajte pekne doružova a dochrumkava.
-
5
Opekance naservírujte na tanier, bohato posypte práškovým cukrom, škoricou a podávajte s jablkovou výživou alebo jablkovým kompótom.
Veľmi rado sa stalo, nech chutia!
Tak je čas vyskúšať aj sladkú verziu😉
Veľmi pekne ďakujem a nech vám chutí 🙂
To ma teší 🙂
Neskúšala som ale určite sa dajú prispôsobiť rôznym chutiam 😉
Určite 😉
Veľmi rada :)