Karí-makovo-sezamové slané štangličky

Autor receptu: izabella929

Sľúbila som, že sem ešte pred sviatkami pridám jeden zaujímavý recept...je to slané pečivo vhodné na posedenie pri vínku.

15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na pracovnej doske som si preosiala hladkú aj polohrúbú múku po 200 g.Heru som nechala v chladničke dobre schladiť .Múku a studené maslo som spolu zmrvila..
  2. Do tejto múkovo-maslovej hmoty som pridávala postupne všetky suroviny...žltok,celý mak, postrúhaný syr, soľ,curry korenie,prášok do pečiva a deci smotany. Všetko som spolu spracovala na cesto.
  3. Hotové vymiesené cesto, som rozvaľkala na hrúbku 1 cm. oválne okraje som odrezala a vytvorený obdlžnik som prekrojila na polovicu a každú polovicu som pokrájala na štangličky...
  4. Lubovolné dlžky, urobila som dvojaké...niekoľko kosoštvorcových a ostatné obdlžnikové.Hotové šťangličky som potrela rozšlahaným bielkom a posypala sezamovými semienkami...každý posype podľa svojich predstáv a chutí...je to krehunké a zároveň aj chrumkavé pečivo...z tejto jednej dávky mi vyšlo 40 kúskov...dobrú chuť...)