Karí-makovo-sezamové slané štangličky
Autor receptu: izabella929
Sľúbila som, že sem ešte pred sviatkami pridám jeden zaujímavý recept...je to slané pečivo
vhodné na posedenie pri vínku.
15 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Na pracovnej doske som si preosiala hladkú aj polohrúbú múku po 200 g.Heru som nechala v chladničke dobre schladiť .Múku a studené maslo som spolu zmrvila..
- Do tejto múkovo-maslovej hmoty som pridávala postupne všetky suroviny...žltok,celý mak, postrúhaný syr, soľ,curry korenie,prášok do pečiva a deci smotany. Všetko som spolu spracovala na cesto.
- Hotové vymiesené cesto, som rozvaľkala na hrúbku 1 cm. oválne okraje som odrezala a vytvorený obdlžnik som prekrojila na polovicu a každú polovicu som pokrájala na štangličky...
- Lubovolné dlžky, urobila som dvojaké...niekoľko kosoštvorcových a ostatné obdlžnikové.Hotové šťangličky som potrela rozšlahaným bielkom a posypala sezamovými semienkami...každý posype podľa svojich predstáv a chutí...je to krehunké a zároveň aj chrumkavé pečivo...z tejto jednej dávky mi vyšlo 40 kúskov...dobrú chuť...)