Karfiol ešte inak

zitar - fotkazitar, Banská Bystrica, 11. mája 2010

Na tento recept som si spomenula, keď som dnes čítala na vareche nové recepty a našla som "karfiol trochu inak". Ja robievam karfiol aj takto:

Suroviny

1 ks
1 ks
2-3  lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol rozobratý na ružičky uvaríme v osolenej vode. Vyberieme na misu a ešte horúci roztlačíme vidličkou. Hneď zasypeme rovnomerne detskou krupicou, prikryjeme a necháme napučať.

  2. 2

    Asi po 10-15 minútach pridáme vajce, soľ, majorán a formujeme fašírky ( placky), ktoré po obalení v strúhanke vyprážame v rozohriatom oleji. A máme vyprážaný karfiol bez prácneho obaľovania.

Diskusia k receptu

kuchticka
tiez dobry napad ako "dostat" zeleninu do deti. Taketo placicky iste zjedia radsej ako len karfiol sam pridany na tanier k obedu.
mylan1
ako mam rozumiet "Hneď zasypeme rovnomerne detskou krupicou...", ake mnozstvo mas na mysli???? len tak poprasis???
zitar
Napísala som 2-3 lyžice, ale akosi sa to v tej zelenej časti "suroviny" posunulo. Ospravedlňujem sa
zitar
Satin22, ale už by to nebol vyprážaný karfiol, ale vyprážaný možno syr.
Toto je taká náhrada vyprážaného karfiolu, aby sme ho nemuseli prácne obaľovať v trojobale a chutí to tak isto.
zabiatko66
To je super, vyskúšam. Keď dlho pracujeme, taká rýchla večera stojí za to. Ďakujem
matzuz
Ani by som nepovedala, že bez prácneho obaľovania. Ja som ešte pridala 1 vajce, aby to bolo pevnejšie, lebo to je všetko veľmi makké a takisto som sa s tým bavila-obaľovala v strúhanke, ako pri klasickom obaľovaní. Chuťovo nie je to zlé,ale už to nie je ten klasický obaľovaný karfiol.
zitar
No, sto ľudí, sto chutí ............
retig
Všetko tak, ale koniec inak - neobaľovať, dať do misy alebo na plech zapiecť. Aby to vyzeralo veselšie, dávam pri takýchto zapekaniach navrch paradajky pokrájané na kolieska, na ne trošku solčanky a smotany alebo jogurtu. Vyprážanie je tá neposlednejšia úprava, ktorou kazím svojej rodine zdravie.
1x hanis
tatranka
Tento recept nepoznám.Zdá sa mi zaujímavý a určite ho vyskúšam.
mariaklara
Určite chutný recept, zeleninu milujem na akýkoľvek spôsob. Často robím aj na spôsob mozočka.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha