Kardinál rezy fotorecept

mypa - bez fotkymypa, 17. decembra 2013
Kardinál rezy (fotorecept)
Foto: mypa

Suroviny

Cesto 1:
4 ks
100 g
90 g
2 ks
Cesto 2:
4 ks
100 g
Plnka:
500 ml
podľa chuti
2 ks
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddelíme si žĺtka od bielkov a pridáme 2 celé vajcia

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cukor a šľaháme

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec múku a premiešame

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľaháme bielka s cukrom

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na plech dáme papier na pečenie. Najprv nastriekame bielka a potom žĺtkové cesto

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme piecť na 10 minút pri 180 stupňoch. Necháme vychladnúť

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s cukrom a so stužovačom

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Cesto pozdĺž rozrežeme na 2 časti. Natrieme lekvárom a šľahačkou

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zakryjeme 2 cestom a posypeme práškovým cukrom

    Kardinál rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

gabusa
dnes ich piekli na stv 1 v dámskom magazíne,cukrárka dala tip na pevnejšiu šľahačku pridaním 2 plátkov želatíny a do bielkov štipku soli.
kredenc
z takýchto receptov má cukrovarnícky aj farmaceutický priemysel určite radosť.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tak toto je u mňa ozaj 1 *****. Vždy si na ňom zgustnem.
marienka44
@Mypa , koláčik sa nepečie? Nie je to v texte spomenute. Ak ano, tak pri akej teplote .Šľahačka vydrží teplotu rúry? Neviem si to predstaviť. :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia