Rezy Kardinál fotorecept

elysaElysa, 39 ročná žena, 9. marca 2013 14:40
Ďalšie jej recepty »

Rezy Kardinál (fotorecept)Foto: elysa

Zákusok,ktorý u nás nesmie chýbať na sviatočnom stole,ani na tom veľkonočnom...Jednoduchá príprava,ale chutný chuťový zážitok...Skúšala som aj verziu s jahodovým džemom,čučoriedkami a karamelovou šľahačkou,ale táto verzia je podľa mojej rodiny tá najlepšia...

8-10
porcií
30 min
príprava
10 min
na 180 °C

Suroviny

Žlté cesto:
2 ks
4 ks
100 g
90 g
Biele cesto:
4 ks (vyšľahaný sneh)
100 g
Náplň:
400 ml
2 ks
 na potretie
 na posypanie

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia,žľtky a kryštálový cukor vyšľaháme.Pridáme polohrubú múku.Dobre premiešame.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh,do hotového snehu zašľaháme práškový cukor.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech na pečenie dáme papier na pečenie.Dvom sáčkom na mrazenie odstrihneme rožky,tak,aby sme mohli do rožkov dať zdobiace špičky.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do jedného vrecka naberieme bielkové cesto,do druhého žľtkové cesto.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plech nastriekame jedno cesto z medzerami.Do medzier striekame druhé cesto.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Minieme obe cestá na jeden plech.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.Necháme vychladnúť.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyšľaháme šľahačku aj zo stužovačmi.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto rozrežeme po dľžke na polovice.Jednu časť natrieme slivkovým lekvárom,naň natrieme šľahačku.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na šľahačku položíme druhé cesto.Poprášime práškovým cukrom.Zákusok skladujeme v chladničke.

    Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ešte som robila varianty:namiesto slivkového lekváru-jahodový,potom čučoriedkový džem a čučoriedky do šľahačky,a karamelový variant-ten bol zo slivkovým lekvárom a karamelovou šľahačkou-100 g kryštálového cukru upáliť na karamel,zaliať smotanami,vychladiť a na druhý deň vyšľahať.ale tento je podľa nás najchutnejší.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 7 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist