Rezy Kardinál (fotorecept)

Rezy Kardinál (fotorecept)
Foto: elysa
elysaElysa, recept pridal: 9. marca 2013 14:40Ďalšie jeho recepty

Zákusok,ktorý u nás nesmie chýbať na sviatočnom stole,ani na tom veľkonočnom...Jednoduchá príprava,ale chutný chuťový zážitok...Skúšala som aj verziu s jahodovým džemom,čučoriedkami a karamelovou šľahačkou,ale táto verzia je podľa mojej rodiny tá najlepšia...

Suroviny

8-10
porcií
30
minút
príprava
10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vajcia,žľtky a kryštálový cukor vyšľaháme.Pridáme polohrubú múku.Dobre premiešame.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 1

2

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh,do hotového snehu zašľaháme práškový cukor.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 2

3

Na plech na pečenie dáme papier na pečenie.Dvom sáčkom na mrazenie odstrihneme rožky,tak,aby sme mohli do rožkov dať zdobiace špičky.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 3

4

Do jedného vrecka naberieme bielkové cesto,do druhého žľtkové cesto.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 4

5

Na plech nastriekame jedno cesto z medzerami.Do medzier striekame druhé cesto.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 5

6

Minieme obe cestá na jeden plech.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 6

7

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.Necháme vychladnúť.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 7

8

Vyšľaháme šľahačku aj zo stužovačmi.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 8

9

Cesto rozrežeme po dľžke na polovice.Jednu časť natrieme slivkovým lekvárom,naň natrieme šľahačku.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 9

10

Na šľahačku položíme druhé cesto.Poprášime práškovým cukrom.Zákusok skladujeme v chladničke.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 10

11

Ešte som robila varianty:namiesto slivkového lekváru-jahodový,potom čučoriedkový džem a čučoriedky do šľahačky,a karamelový variant-ten bol zo slivkovým lekvárom a karamelovou šľahačkou-100 g kryštálového cukru upáliť na karamel,zaliať smotanami,vychladiť a na druhý deň vyšľahať.ale tento je podľa nás najchutnejší.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • monnikka, 9. marca 2013 o 16:53
    to musí byť dobrota, už dlho sa naň chystám, možno bude na sviatky


  • mojack, 9. marca 2013 o 18:07
    U nas nevydržal ani 2 hodiny....vyborný s čučoriedkami
    » varecha.pravda.sk/recepty/fantasticky-kardinalov-kolac-s-...


  • izabella929, 9. marca 2013 o 18:27
    skvelý zákusok.-)


  • 3sandra3, 9. marca 2013 o 18:44
    tento zákusok sa mi veľmi páči a musí byť chutný, ale zatiaľ som ho nerobila,,, mala by som ho už vyskúšať


  • elysa, 9. marca 2013 o 19:45
    ďakujem,ako rýchlo sa urobí,tak rýchlo sa zje:) keď čakám návštevu,robím z dvoch dávok pre istotu,nikdy dlho nevydrží...veru @mojack u nás veeeľmi obľúbený...


  • stacy77777, 9. marca 2013 o 21:24
    vyzerá nádherne


  • joel, 9. marca 2013 o 22:21
    no nie som veľý odbornik ale kdesi som čítal, že original kardinal má byť so slivkovým lekvárom, aj by som ochutnal.....


  • margaretka28, 10. marca 2013 o 10:12
    Ešte som to nikdy nerobila, vždy to iba obdivujem, ale hádam sa aj ja odhodlám, podaril sa ti :-)


  • sovka62, 10. marca 2013 o 10:34
    Jedla som ho s čerstvými jahodami a so šľahačkou a bol naozaj výborný. Doteraz som si naň netrúfla, ale ke´d vidím fotopostup, hádam by som zvládla.


  • elysa, 10. marca 2013 o 10:35
    ďakujem @stacy77777 , @joel , @margaretka28 nie je zložitý,u nás sa hneď zaradil medzi "topky" skúšala som aj inak naplniť ,ale táto "originál" verzia je u nás naj...aj keď aj tie ostatné boli výborné:)


  • elysa, 10. marca 2013 o 10:37
    áno @sovka stojí za to ho skúsiť...


  • spetkasoli, 10. marca 2013 o 11:12
    @elysa , pekne sa ti podaril, už dlho ma láka upiecť ho, ale nenašla som odvahu, bojím sa, že sa mi zlomí pri prekrajovaní na tie dve polovice, ale dala si sem pekný fotopostup, snáď nájdem odvahu a upečiem, velmi ma láka tento koláčik. Díky za receptík


  • mracik9, 10. marca 2013 o 12:31
    elysa,tak toto je fakt topka,mňam


  • goe, 10. marca 2013 o 13:41
    Máš ho veľmi pekný. Ja ho tiež pekávam a všetkým veľmi chutí.


  • ancicka, 10. marca 2013 o 15:08
    aj u nás sú obľubené.


  • elysa, 10. marca 2013 o 17:30
    @spetkasoli @mracik9 @goe @ancicka ďakujem


  • emmatessdad, 10. marca 2013 o 22:07
    skladam poklonu :-)


  • hankaanka, 11. marca 2013 o 10:16
    ... neviem kde robím chybu, pokúšala som sa upiecť, ale bolo to na papieri prilepené, žĺtkové cesto nedopečené a bielkove horelo.. neviete poradiť...


  • jerica, 11. marca 2013 o 10:50
    @hankaanka keď ti to pomôže, kuk :
    » tana-catering.blogspot.sk/2012/03/kardinal.html...


  • elysa, 11. marca 2013 o 13:23
    ďakujem Vám všetkým....@jerica odporučila priamo "majstra" v kuchyni...@emmatessdad skús papier na pečenie potrieť jemne olejom a to ostatné je asi rúrou...pekávala som ho aj v plynovej,teraz už mám elektrickú aj s ventilátorom,ale čo počujem o plynových,tá moja stará bola asi "skvost",chváli ju aj pani,čo na v nej pečie teraz:)


  • stacy77777, 1. mája 2013 o 18:27
    @elysa - zákusok hotový, ako som išla naň so strachom, tak to išlo hladko,vlastne nezaberie vôbec veľa času, je naozaj chutný,len pre mňa trošičku prisladký, možno skúsim na budúce namiesto lekváru ovocie, vďaka za recept


  • elysa, 1. mája 2013 o 18:55
    @stacy77777 som rada, že sa Ti vydaril :), tiež som mala pred ním rešpekt, ale je v podstate jednoduchý...


  • babav, 22. mája 2013 o 13:54
    Krásny zakusok , vdaka za recept!


  • elysa, 22. mája 2013 o 16:35
    rado sa stalo @babav :)


  • heridasa, 19. januára 2014 o 16:55
    Dnes som ho piekla, ale nebol taky, ako som si ho predstavovalal



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist