Rezy Kardinál (fotorecept)

Rezy Kardinál (fotorecept)
Foto: elysa
elysaElysa, recept pridal: 9. marca 2013 14:40Ďalšie jeho recepty

Zákusok,ktorý u nás nesmie chýbať na sviatočnom stole,ani na tom veľkonočnom...Jednoduchá príprava,ale chutný chuťový zážitok...Skúšala som aj verziu s jahodovým džemom,čučoriedkami a karamelovou šľahačkou,ale táto verzia je podľa mojej rodiny tá najlepšia...

Suroviny

8-10
porcií
30
minút
príprava
10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vajcia,žľtky a kryštálový cukor vyšľaháme.Pridáme polohrubú múku.Dobre premiešame.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 1

2

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh,do hotového snehu zašľaháme práškový cukor.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 2

3

Na plech na pečenie dáme papier na pečenie.Dvom sáčkom na mrazenie odstrihneme rožky,tak,aby sme mohli do rožkov dať zdobiace špičky.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 3

4

Do jedného vrecka naberieme bielkové cesto,do druhého žľtkové cesto.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 4

5

Na plech nastriekame jedno cesto z medzerami.Do medzier striekame druhé cesto.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 5

6

Minieme obe cestá na jeden plech.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 6

7

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.Necháme vychladnúť.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 7

8

Vyšľaháme šľahačku aj zo stužovačmi.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 8

9

Cesto rozrežeme po dľžke na polovice.Jednu časť natrieme slivkovým lekvárom,naň natrieme šľahačku.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 9

10

Na šľahačku položíme druhé cesto.Poprášime práškovým cukrom.Zákusok skladujeme v chladničke.
Rezy Kardinál (fotorecept) - obrázok 10

11

Ešte som robila varianty:namiesto slivkového lekváru-jahodový,potom čučoriedkový džem a čučoriedky do šľahačky,a karamelový variant-ten bol zo slivkovým lekvárom a karamelovou šľahačkou-100 g kryštálového cukru upáliť na karamel,zaliať smotanami,vychladiť a na druhý deň vyšľahať.ale tento je podľa nás najchutnejší.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist