Karamelový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: tetadena

Ohlásila sa návšteva a potrebovala som rýchlo zákusok. V chladničke som našla už uvarené Salko a bolo rozhodnuté.

20
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vymiešajte bielka do tuhej peny, pridajte cukor a keď sa rozpustí pridajte žĺtky. Postupne zašľahajte múku s orieškami a práškom do pečiva spolu s vodou s olejom, alebo rozpusteným maslom. Vylejte na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou, alebo strúhankou. Pečte dozlata. Keď sa nelepí na špáradlo, ktoré do neho zapichnete - je hotovo.
  2. Finta: Na koláčik teraz nalejte polovicu pripravenej polevy vo veľmi tenkej vrstvičke a skôr ako vám stuhne prekrojte cesto na polovicu. Ja ho krájam po šírke, ale keď máte dlhší podnos, prekrojte po dĺžke - bude z neho efektnejší rez. Používam polevy zo sáčikov - teraz som našla super tmavú - tá je perfektná, pretože je mäkšia ako z várovej čokolády a mne sa s ňou lepšie robí. Jedna stačí na celý plech.
  3. Plnka: Vymiešajte skaramelizované Salko s maslom. Doporučujem rozmiešať maslo a pomaly zašľahať karamel - inak sa to celkom rado sekne. Prvú polovicu plnky natrite na jednu časť koláčika a priklopte druhou stranou cesta, ale pozor!!!! čokoládou dolu!!! Tak vám pri krájaní vznikne vzor čokoláda, krém, čokoláda. Druhý diel plnky natrite navrch a z bokov rezu. Potrite čokoládou - ja som spravila iba cik cak, nechajte stuhnúť. Prajem dobrú chuť!