Karamelový veterník na plech

alena54 - fotkaalena54, 22. októbra 2014
30
porcií
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
23 dkg
23 dkg
8 - 9 ks
štipka
750 ml
Plnka č. 1:
750 ml
2 bal
podľa chuti
Plnka č. 2:
1 téglik
podľa chuti
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu pridáme maslo necháme roztopiť postupne pridávame soľ,múku,varíme pokiaľ sa cesto nelepí na varešku ani na hrniec asi tak 4-min.Do vychladnutej hmoty zašľaháme po jednom vajíčka.Cesto si rozdelíme na dve polovice upečieme na plechu potretým tukom pri 200°C 30-40 minút.Prvých 15minút rúru neotvárame!!! Uvarím si plnku z pudingov mlieka a cukru.Vyšľaháme si maslo a pridáme do vychladnutého pudingu.Natrieme na upečený plát.Na plnku natrieme vyšlahanú šľahačku s cukrom a stužovačom.Priložíme druhý plát a vrch polejme karamelovou polevou.

  2. 2

    Karamelová poleva:250G kryštálový cukor skaramelizujeme a zalejme to s 250ml šľahačkovej smotany varíme dokiaľ sa cukor nerozpustí. Celý plát polejeme touto vrelou polevou.Dáme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

alena54
je naozaj výborný aj ho je veľa ja som ho robila na plechu 37X30 myslím že je to niečo medzi klasickým plechom :D nech sa darí :D
alena54
ospravdlňujem sa ano zabudla som napisať do pudingoveho kremu ide 1-maslo vymiesane S 2-PL cukru.Ďakujem za upozornenie :D

Zaujímavé video z archívu TV Varecha