Foto: eviana
...ďalší zo série likérov, možno vhodný namiesto klasického vaječného pre veľkonočných šibačov :) ...alebo len na také to príjemné pocuckávanie pri vymieňaní informácií :)))
príprava
Postup
-
1
...ako prvé si dáme upáliť cukor na karamel
-
2
...do krásne karamelova a voňava :)
-
3
...do skaramelizovaného cukru opatrne prilejeme šľahačkovú smotanu
-
4
...necháme na slabom ohni postupne rozpustiť
-
5
...pripravíme si ostatné suroviny a väčšiu misu
-
6
...do misy dáme karamelové salko
-
7
...prilejeme karamelovú smotanu
-
8
...zmiešame
-
9
...prilejeme salko, vymiešame do hladka
-
10
...a prilejeme rum a vodku, všetko zmiešame, dáme do fliaš a do chladničky, pretože najlepší je tento likér vychladený
-
11
...a v príjemnej spoločnosti :) Na zdravie!
Pripájam sa k @mariamka. Ten titul si v tejto komunite zaslúžiš. Len neviem aké informácie máš na mysli. Či tajné, či o varení, alebo genetické. Neviem ku ktorým sa tento likér hodí.:)
@safran , na jazyk, ku káve, k zmrzline... alebo k onej avizovanej výmene informácií ideálny :)
@luss44 , si môj človek, ale to už dávno vieme... teším na spoločné pocuckávanie a debaty :)
@svedka , netuším z akých dôvodov iba snívať môžeš, ale veľmi ma to mrzí za Teba, že sa Ti uliať nedá :)
Je vidno, že si nežila na internáte... tam sa pilo z toho, čo bolo po ruke :) Asik mi kúsok z toho barbarstva zostal, keď liguére do koňakoviek lejem... ale vieš, že chutilo aj z nich? :)))
A ochutnala by som veru rada aj z tej Tvojej likérovej alchýmie :)
urobený,ochutnaný ,výborny.
@kukulienka71 , na fľašu by sa muselo čakať kym prejde celým kolom... a ja od prírody netrpezlivá :)