Karamelový zákusok

Karamelové rezy

Autor receptu: petmejd

16-20
porcií
20-25 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor. V samostatnej miske rozšľahajte vajcia s mliekom a roztopeným maslom. Spojte mokré a suché ingrediencie a dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Cesto nalejte do formy (približne 20x30 cm), ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút. Cesto je hotové, keď sa na ňom vytvorí zlatistý povrch a špáradlo vyjde čisté.
  2. V hrnci zmiešajte kondenzované mlieko, maslo a cukor. Na strednom ohni varte, stále miešajte, až kým sa zmes nezmení na hustý karamel. To bude trvať asi 10 minút. Po uvarení karamelovú zmes rovnomerne rozotrite na upečené cesto.
  3. Horkú čokoládu a maslo roztopte nad parou alebo v mikrovlnnej rúre. Dobre premiešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí a vznikne hladká zmes. Polevu rovnomerne rozotrite na karamelovú vrstvu.
  4. Nechajte rezy stuhnúť ideálne v chladničke niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa všetky vrstvy dobre spojili.
  5. Po stuhnutí nakrájajte na rezy a podávajte.