Karamelové rezy s marcipánovým krémom fotorecept
Foto: izabella929
Tento zákusok som upiekla na víkend..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
1 ks celé |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
1/2 dl |
|
Krém: | |
100 g |
|
300 ml |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
150 g |
|
Na vrch: | |
300 ml |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Hladkú múku som preosiala, pridala som práškový cukor, sódu, maslo, vajce, kakao a postupne v malých dávkach som pridávala mlieko..aby vzniklo dobre vaľkateľné cesto..ja som potrebovala nie celú dávku..to záleží od múky..
-
2
cesto som dobre vypracovala..rozvážila som ho na 5 častí..pokiaľ máte väčší podnos na ktorý koláč zostavíte, rozdeľte si ho iba na 4 časti..uložila som ho do chladničky na 1 hodinu..
-
3
zatiaľ som si pripravila krém: do rajnice som dala kryštálový cukor a nechala som ho skaramelizovať..
-
4
v mlieku som rozmiešala pudingový prášok a pridala som ho k roztopenému cukru...miešala som, pokiaľ všetko nezhustlo...kašu som nechala chladiť a stále som ju miešala..
-
5
do vlažnej kaše som vmiešala maslo..
-
6
a hneď som pridala aj marcipán..
-
7
napokon som celý krém dobre vyšľahala mixérom..
-
8
krém som dala na 2 hodiny do chladničky a potom som ho rozdelila na 4 rovnaké časti..
-
9
na pečiacom papieri som vyvaľkala všetky časti cesta...až teraz som zapla trúbu na 180 st.
-
10
vyvaľkané cestá som ukladala na plech a postupne piekla jeden po druhom..každý sa piekol 4 min. upečené som uložila na seba aj s papierom, aby sa nevysušili..
-
11
vychladnuté pláty cesta som natrela krémom..vrchný som nenatrela, lebo koláč treba na noc zaťažiť knihami..a uložila do chladničky..
-
12
druhý deň som urobila na vrch najprv šľahačku..mixérom som vyšľahala šľahačku s cukrom a stužovačom..natrela som na koláč..na vrch som urobila ozdobné čiapočky vyšľahaním bielkov, cukru nad parou..nechala som v chladničke stuhnúť..
-
13
vrch zákuskov som posypala drveným karamelom...prajem vám dobrú chuť..
Aký marcipán si použila-pravý alebo falošný?
Ukladám do KK a 5 hviezdičiek poriadne zaslúžených!
@mariena1 , použila som marcipán prírodnej farby so 40%obsahom mandlí na zdobenie tort a zákuskov..už mám tu jeden zákusok, do ktorého som použila do plnky tento marcipán, bol veľmi chutný..