Foto: bibia1
k synovým narodeninám :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
160 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1+1 dcl horúca + olej |
|
1 PL |
|
Krém: | |
2 ks |
|
375 g |
|
z 1 ks |
|
1 PL |
|
: | |
na zdobenie |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks - mirabelkový |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva, vymiešame hladkú hmotu. Z bielkov vymiešame tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame k žĺtkovej hmote.
- 2
2/3 vylejeme do vymastenej a papierom vystlanej formy na pečenie 26 cm. Do 1/3 hmoty pridáme kakao, dobre premiešame a vmiešame do 2/3 bledej piškóty a dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 st., kým nie je korpus upečený - test so špajdlou, a torta sa krásne oddeľuje od formy.
- 3
Zatiaľ si vyšľaháme salco s maslom do hladkého krému, pridáme šťavu z citróna a lyžicu rumu. Všetko spolu premiešame a dáme do chladničky zachladiť.
- 4
Korpus vyklopíme z formy, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus prekrojíme, aby sme mali 3 časti.
- 5
1. plát natrieme džemom, naň karamelovú plnku, poukladáme Indiánky, natrieme krémom. Položíme 2. plát, tiež natrieme džemom, naň karamelovú plnku, poukladáme Indiánky, natrieme krémom.
- 6
Založíme 3. plát a nahrubo natrieme krémom. Aj boky potrieme krémom. Teraz si zavoláme pomocníkov a ich úlohou bude opatrne vyberať trubičky z vrecúška - sú veľmi drobivé a boky torty obložíme trubičkami.
- 7
Vybalíme čokoládu a dávame pozor, aby nám ju pomocníci nezjedli :). Obrátime ju kocečkami nadol a ostrým nožíkom po celej dĺžke čokolády robíme hoblinky, ktorými posypeme vrch torty.
- 8
Ešte foto na reze :) Sladkú chuť.
- 9
Ružičku som robila z rozpustenej čokolády. Tú som vyliala na tenkú podložku veľmi na tenko a ostrým nožíkom som robila lupene a skladala do tvaru ruže.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
torta bola fakt výborná, lepšiu som ešte nespravila a veru ani kúštik neostal
-olej ako i vodu po 1 dcl
-kakaovú hmotu keď naleješ, tak trošku premiešaj, ako keď robíš bábovku
-krému je dosť, neboj sa toho - kľudne daj aj hrubšiu vrstvu, mne krém ešte zostal, ním som natrela piškótky, zlepila a obliala čokoládou
-kľudne, ak nebudeš ešte niečomu rozumieť, tak sa pýtaj
-daj vedieť, ako sa ti vydarila
Moje trubičky boli neplnené, na torte držali dobre, ten krém ich prilepil a bola celú noc v chladničke až do 15. na druhý deň, kým neprišli hostia, a ani jedna trubička nepadla za obeť pred krájaním - takže sa toho neboj
Nech sa podarí.
som rada, že sa ti páči, nech sa vydarí.
ak zoženieš salko karamelové, tak to už variť nemusíš - je to veľká výhoda
nech sa vám vydarí