Karamelová torta s čokoládovými hoblinkami

Autor receptu: bibia1

k synovým narodeninám :)

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva, vymiešame hladkú hmotu. Z bielkov vymiešame tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame k žĺtkovej hmote.
  2. 2/3 vylejeme do vymastenej a papierom vystlanej formy na pečenie 26 cm. Do 1/3 hmoty pridáme kakao, dobre premiešame a vmiešame do 2/3 bledej piškóty a dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 st., kým nie je korpus upečený - test so špajdlou, a torta sa krásne oddeľuje od formy.
  3. Zatiaľ si vyšľaháme salco s maslom do hladkého krému, pridáme šťavu z citróna a lyžicu rumu. Všetko spolu premiešame a dáme do chladničky zachladiť.
  4. Korpus vyklopíme z formy, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus prekrojíme, aby sme mali 3 časti.
  5. 1. plát natrieme džemom, naň karamelovú plnku, poukladáme Indiánky, natrieme krémom. Položíme 2. plát, tiež natrieme džemom, naň karamelovú plnku, poukladáme Indiánky, natrieme krémom.
  6. Založíme 3. plát a nahrubo natrieme krémom. Aj boky potrieme krémom. Teraz si zavoláme pomocníkov a ich úlohou bude opatrne vyberať trubičky z vrecúška - sú veľmi drobivé a boky torty obložíme trubičkami.
  7. Vybalíme čokoládu a dávame pozor, aby nám ju pomocníci nezjedli :). Obrátime ju kocečkami nadol a ostrým nožíkom po celej dĺžke čokolády robíme hoblinky, ktorými posypeme vrch torty.
  8. Ešte foto na reze :) Sladkú chuť.
  9. Ružičku som robila z rozpustenej čokolády. Tú som vyliala na tenkú podložku veľmi na tenko a ostrým nožíkom som robila lupene a skladala do tvaru ruže.