Kapustový závitok

mariana33 - fotkamariana33, 12. júna 2012
Kapustový závitok
Foto: mariana33

Je to rýchle, chutné jedlo pripravené v parnom hrnci.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  ks
hrsť
kúsok
150  g




Postup

  1. 1

    Rezne si naklepeme, osolíme a okoreníme. Rozložíme na ne kyslú kapustu, pridáme pre chuť kúsok klobásy a zrolujeme.

  2. 2

    Zemiaky si nakrájame na štvrtinky a jemne osolíme. Mäso vložíme do parného hrnca spolu so zemiakmi a necháme ich pariť cca 20min. Ak pripravujeme iba jednu porciu, tak to dáme do jednej nádoby, ak viac, tak na spodok dáme mäso a do druhej zemiaky.

    Kapustový závitok - obrázok 2
  3. 3

    Závitky sa dajú pripraviť aj klasicky v hrnci, len vtedy ich treba previazať niťou, podusiť na cibuľke. Šťava sa dá zahustiť a dochutiť vegetou.

Diskusia k receptu

klekipetra
*** jeden z mála neprešpekulovaných receptov na Vareche. Mariana iste si kuchárka-gazdiná, nie snobská chválenkárka. ***
Maj zo "štoplíkov" radosť.
margaretka28
Toto robievam aj ja,ale nie v parnom hrnci,lebo taký nemám,je to jednoduché a veľmi dobré jedlo,také slovenské by som povedala.:-)
leomax
Jednoduché a určite chutné. Vďaka,ukladám do kk!
evanaaa
Môže to byť dobré, len mi to pripadá trochu suché, nedá sa k tomu spraviť nejaká omáčka?
mariana33
ale dá...do tej zbernej nádobky steká šťava, tú treba preliať do hrnca, priliať vodu, ochutiť vegetou, alebo inak podľa chuti a zahustiť zátrepkou. Mama to dusí klasika na cibuľke, takže to má aj so šťavou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia