Foto: mariana33
Je to rýchle, chutné jedlo pripravené v parnom hrnci.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rezne si naklepeme, osolíme a okoreníme. Rozložíme na ne kyslú kapustu, pridáme pre chuť kúsok klobásy a zrolujeme.
- 2
Zemiaky si nakrájame na štvrtinky a jemne osolíme. Mäso vložíme do parného hrnca spolu so zemiakmi a necháme ich pariť cca 20min. Ak pripravujeme iba jednu porciu, tak to dáme do jednej nádoby, ak viac, tak na spodok dáme mäso a do druhej zemiaky.
- 3
Závitky sa dajú pripraviť aj klasicky v hrnci, len vtedy ich treba previazať niťou, podusiť na cibuľke. Šťava sa dá zahustiť a dochutiť vegetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Maj zo "štoplíkov" radosť.