Kapustový závitok

Autor receptu: mariana33

Je to rýchle, chutné jedlo pripravené v parnom hrnci.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rezne si naklepeme, osolíme a okoreníme. Rozložíme na ne kyslú kapustu, pridáme pre chuť kúsok klobásy a zrolujeme.
  2. Zemiaky si nakrájame na štvrtinky a jemne osolíme. Mäso vložíme do parného hrnca spolu so zemiakmi a necháme ich pariť cca 20min. Ak pripravujeme iba jednu porciu, tak to dáme do jednej nádoby, ak viac, tak na spodok dáme mäso a do druhej zemiaky.
  3. Závitky sa dajú pripraviť aj klasicky v hrnci, len vtedy ich treba previazať niťou, podusiť na cibuľke. Šťava sa dá zahustiť a dochutiť vegetou.