Kapustový šalát
Foto: beamajor
Výborný rýchly šalát. V pôvodnom recepte bola aj paprika - na túto dávku 2,5 kg. Ja som nedávala, pretože som šalát robila v Zobraziť celý popisVýborný rýchly šalát. V pôvodnom recepte bola aj paprika - na túto dávku 2,5 kg. Ja som nedávala, pretože som šalát robila v januári a nechcela som dávať papriku z exotiky za 5€/kg, a nechýbala :)
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Všetko si narežeme. Očistenú mrkvu som dala rozsekať do mixéra, aby neboli rezance ale nasekané kúsky. Nerozvaria sa a sú chrumkavé. Cibuľu som rozsekala úplne na jemno, s manželom nemáme radi cibuľu, ale chuť som som chcela zachovať :)
- 2
Zeleninu zmiešame s octom, cukrom, Dekom.
- 3
Necháme 1 deň postáť.
- 4
Nadávkujeme do fliaš a sterilizujeme :)
- 5
Keďže som nedávala papriku, tak som zvýšila množstvo kapusty a mrkvy, aby tá hmotnosť sedela, ale myslím, že keby to nesedelo presne, tak sa nič nedeje :)
Tiež kapustový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skusaj znova,trpezlivost ruze prinasa,skus mensiu davku,viac krat skontroluj tesnost viecok.
V minulosti som bezúspešne zavárala čalamádu, vrch zeleniny v pohári zoxidoval, stmavol, tekutina nebola az po vrch pohára. Takže radšej si hotovú čalamádu kúpim, akoby som mala všetky zložky kupovať (nemám záhradu) a nezanedbateľná je aj položka: energia a čas. Plyn alebo elektrina idú hore neustále. Naša rodina má radšej zavárané uhorky, kapiu ap.
Marienka 44, ono ako to stojí posypané tým dekom,octom a je riadne premiešané si pustí vlastnú šťavu že ju ani do tých pohárov nespotrebuješ, keď to normálne natlačíš, robievam túto ale aj s uhorkou,paprikou....
Ja mrkvu samotnú aj zaváram do pohárov. Zasterilizujem na 100° a po dvoch dňoch ešte raz zasterilizujem na 100°. Nemusí byť dlho, robím tak aj inú zeleninu a podľa tvrdosti zeleniny odhadujem čas, ale nikdy sa nepokazil ani jeden jediný pohár. Vyskúšaj, možno to pomôže
Vďaka za rady. Viečka pred použitím vyváram, ako moja mamina. Takže v tom to asi nebude. Skúsim to teda ešte raz a s mladou mrkvičkou, niekedy v auguste-septembri. Potom sa k tomu vyjadrím...
Netreba ziadnu zalievku, po 24hodinach to pekne pusti vlastnu stavu. Mozno v poharoch nebude stava az po vrch ale staci aj do tristvrte pohara. Salat nasledne nie je vobec suchy
Tu neviem pomoct, az takto to zmaknute nemam. Mozno skuste v lete cisto s domacou mrkvou.