Foto: alex37
Tento šalátik, je pre mňa tiež jedna z vychytávok Bulharskej kuchyne. Šalát je dobrý aj v zime, ale úplne najlepší je z jarnej kapusty Zobraziť celý popisTento šalátik, je pre mňa tiež jedna z vychytávok Bulharskej kuchyne. Šalát je dobrý aj v zime, ale úplne najlepší je z jarnej kapusty napríklad aj práve teraz, keď sa už objavila aj čerstvá kapusta.
príprava
Postup
-
1
kapustu nastrúhame na prúžky, mrkvu nastrúhame , nasekáme kôpor, najlepšie čerstvý zo záhradky, kto nemá rád kôpor, použije zelerovú alebo petržlenovú vňať. Šalát nasolíme a zalejeme vínnym octom a olivovým olejom. Ak nemáte, alebo nemáte v obľube vínny ocot, použiť môžete aj obyčajný ocot, alebo citrónovú šťavu. Šalát sa robí tak , aby mal čas prestáť, aby sa prepojili všetky chute :-) Je výborný k pečenému mäsu. Jednoduchá príprava, skvelá chuť, odporúčam ten kôpor, je fakt výborný.
Prečo sem dávaš taký fajnový zdravý šalát? Teraz môžem čakať, že budem nútený aj ja taký vitamínový šalát jesť. A nevypadol Ti nedopatrením zo surovín zeler? Chýba mi tam. Vňať ho nenahradí. Pekný večer.
@mariamka , dakujem za pristavenie, v BG je cukor alebo akekolvek sladidlo do salatov tohoto druhu "tabu" , svokrovci na navsteve u mojich rodicov boli velmi prekvapeny ked im moja mamina ako prilohu dala uhorkovo-rajcinovo-cibulovy salat v sladkokyslom naleve len sa cudovali a odvtedy svokra stale spominala ze na Slovaci vsetko osladia :-)
@luss44 , tak ked robia takyto salat, chodis na spravne miesto na obed ;-)
@safran , alternativy veru su dobra vec, ked nie je kopor mame celerovu vnat, ked nie je ta, da sa petrzlen...variabilny a chutny je najmenej na 6 sposobov, len kapusta, mrkva a olivovy olej su nemenne v nom :-)
@izka , salat je veru nie len dobry, ale aj zdravy :-)
@yogicek , moj mily, ty si pekne k tomuto salatu sprav fajnovu grilovanu klobasku, krkovicku alebo pleskavicu a okusis chut balkanu :-) Ked uz tam nepatri celer aspon s tou vnatkou som na teba myslela ;-) diky za pristavenie a pekny zbytok vecera aj tebe :-)
@pusta , tak ako hovoríš, zdravý a bulharský :-)