Kapustové karí
Autor receptu: safran
Cesta k vegetariánstvu je veľmi kreatívna :-) človek sám seba aj druhých potrebuje
prekvapiť. Recept v knihe Orientálna kuchyňa 1 tvrdí, že je niekde na pomedzí Indie a
Pakistanu. Každopádne pre toho, kto má, alebo si chce spraviť, svoje garam masala. Chutí aj
nevegetariánom.
2-3 porcie |
3 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu, nakrájanú na drobné kocôčky, necháme na miernom ohni smažiť na malom množstve ghee alebo (prepusteného) masla až do svetlohneda.
- Zatiaľ si pokrájame listy kapusty na väčšie štvorce.
Na usmažemnú cibuľu pridáme speniť kurkumu, medzi prstami rozmrvené chilli papričky do spenenia.Osolíme. Hneď na to pokrájanú kapustu. Nemiešame, obsah woku iba pretiasame.
- Nakoniec pridáme garam masala, prehodíme alebo premiešame. Chute iba spojíme.
Toto karí má byť úplne suché. Podávame s vhodnou prílohou a čatní.
Dobrú chuť! Nech Vám padne na úžitok.