Kapustný list plnený jahňacinou a krúpkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Na hlávke kapusty narežeme pätky listov pri hlúbiku. Upravenú hlávku vložíme do vriacej vody. Asi po polminúte hlávku vyberieme na podložku a odoberieme vrchné listy. Postup opakujeme, kým listov nie je dostatočný počet. Vyrežeme z nich tvrdší hlúbik.
  2. V kapustovej vode uvaríme krúpky. Jahňacie mäso na hrubšie zomelieme alebo pokrájame na veľmi malé kocky. Na masti pripravíme cesnakovo-cibuľový základ. Pridáme jahňacie mäso a spolu pomaly restujeme, takmer dusíme.
  3. Krúpky a takmer mäkké mäso osolíme, okoreníme a dobre premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Z listov tvarujeme kornúty, ktoré plníme touto zmesou. Pripravené kornúty potrieme masťou, mierne prikoreníme a ugrilujeme.