Kapustný list plnený jahňacinou a krúpkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Na hlávke kapusty narežeme pätky listov pri hlúbiku. Upravenú hlávku vložíme do vriacej vody. Asi po polminúte hlávku vyberieme na podložku a odoberieme vrchné listy. Postup opakujeme, kým listov nie je dostatočný počet. Vyrežeme z nich tvrdší hlúbik.
- V kapustovej vode uvaríme krúpky. Jahňacie mäso na hrubšie zomelieme alebo pokrájame na veľmi malé kocky. Na masti pripravíme cesnakovo-cibuľový základ. Pridáme jahňacie mäso a spolu pomaly restujeme, takmer dusíme.
- Krúpky a takmer mäkké mäso osolíme, okoreníme a dobre premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Z listov tvarujeme kornúty, ktoré plníme touto zmesou. Pripravené kornúty potrieme masťou, mierne prikoreníme a ugrilujeme.
|