Kapusta sv. Václava (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Túto prácu chcem venovať priateľom, ktorí žijú alebo dočasne prežívajú v Česku, v krajine ktorej súčasťou sa stále cítim aj ja, lebo som sa narodil v Československu. Preto sa, z úcty k tomuto národu, pokúsim pridať postup práce v češtine. Vopred sa za prípadné chyby ospravedlňujem a uisťujem vás, že to nerobím naschvál, ale len pre zábavu. Krajina svätých Václavov (a kvalitného piva) buď veselá.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Houby omyjeme pod tečíci vodou, nakrájime na menší kousky a krátce povaříme.
  2. Hlávkové zelí nakrájime a na cibulce opražíme. Ochutíme, podlijeme vodou (jestli máme tak raději použijeve vývar, nejlépe slep i č í !) a do měka udusíme.
  3. Jako přílohu jsem zvolil opékane brambory a kousek .... fajne nacesnakovanéj pečenej, slovenskéj krkovičky.
  4. No a, samozřejmě p i v o !