Kapusta sv. Václava (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Túto prácu chcem venovať priateľom, ktorí žijú alebo dočasne prežívajú v Česku, v krajine ktorej súčasťou sa stále cítim aj ja, lebo som sa narodil v Československu. Preto sa, z úcty k tomuto národu, pokúsim pridať postup práce v češtine. Vopred sa za prípadné chyby ospravedlňujem a uisťujem vás, že to nerobím naschvál, ale len pre zábavu. Krajina svätých Václavov (a kvalitného piva) buď veselá.
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Houby omyjeme pod tečíci vodou, nakrájime na menší kousky a krátce povaříme.
- Hlávkové zelí nakrájime a na cibulce opražíme. Ochutíme, podlijeme vodou (jestli máme tak raději použijeve vývar, nejlépe slep i č í !) a do měka udusíme.
- Jako přílohu jsem zvolil opékane brambory a kousek .... fajne nacesnakovanéj pečenej, slovenskéj krkovičky.
- No a, samozřejmě p i v o !