Kapusta na chvíľu

hurriccanne - fotkahurriccanne, 14. septembra 2011

Je to vlastne druh čalamády,bez zavárania,na krátkodobejšiu spotrebu.Jedla som ju na maďarsko-slovenskej svadbe,chutila mi,tak som si zohnala recept.Nech sa páči.

Suroviny

6 kg
3 l
2 ks
1 l
120 ks (osvedčený)
6 ks rôzne farby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu a rôznofarebnú papriku pokrájame na rezance.

    Kapusta na chvíľu - obrázok 1
  2. 2

    Z deka,vody, octu a sacharínu si uvaríme nálev a necháme mierne vychladnúť.

  3. 3

    Kapustu zalejeme mierne vychladnutým nálevom precedeným cez sitko(kvôli horčicovým semiačkam z deka).Necháme stáť aspoň 24 hodín.Potom natlačíme buď do 3-litrových alebo menších zaváraninových pohárov.Kapusta má tendenciu po dlhšom čase stmavnúť,preto je určená na krátkodobejšiu konzumáciu.

    Kapusta na chvíľu - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Zeleninové jedlá, Šaláty

Diskusia k receptu

kimlo
Ak sa pridá štipka Borkénu, tak zostane kapusta biela. A nekazí sa.
laurisia
Prepáč, ale čo je to ten Borkén a kde to zoženiem? :-)
danenka
a kde sa skladuje, musí to byť v chladničke ?
evanaaa
Už som ten borken tu videla, aj vysvetlenie, ale zasa neviem, čo to bolo,len mi to behá po rozume. A potom to už dlhšie vydrží, s borkenom?
mery8658
Borken je konzervačný prípravok, ja som ho kúpila v záhradkarskom obchode a pridáva čalamáde výbornú chuť.
xanadu1955
Chcela by som sa opýtať, či namiesto umelého sladidla sa dá použiť cukor ďakujem
hurriccanne
urcite sa da,ale ja som to este tak nerobila.tiez som neverila tomu sladidlu ale vobec ho tam necitit a ja zvyknem davat aj menej tych tabletiek.
zdenkas
Juj,dala by som si teraz takýto šalátik.Ukladám kk