Kapucínsky chlebíček recept starý asi 100 rokov
Autor receptu: takina
recept mám doma veľmi dávno z jednej internetovej stránky,v našej rodine patrí medzi top
10
15 minút príprava |
45-60 minút na 180 °C |
Postup
- žltky oddelíme od bielkov,dobre vymiešame s cukrom, olejom,medom,pridáme ostatné prísady,nakoniec tuhý sneh z bielkov.Keď sa nám zdá cesto moc husté, pridáme mlieko.Nalámanú čokoládu, hrozienka dáme podľa chuti.
- Cesto rozdelíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na biskupské chlebíčky.Z tejto dávky nám vyjdú 2.Pečieme až do konca zakryté alobalom asi 45-60 minút pri 180 stupňoch.
- Hotový upečený chlebíček necháme vychladnúť,vyklopíme, vrch pocukrujeme,alebo polejeme polevou,môže byť citronová s trochou rumu,alebo natrieme pikantným lekvárom a polejeme polevou čokoládovou.