Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ
Autor receptu: nonna
Stvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh mäsa netypickými surovinami a dosiahla som efekt jemnej chuti s miernym osviežením citróna. Omáčka dotvorila delikátnosť jedla. Najvýraznejšia bola kyslastá chuť citróna a Worcesterskej omáčky, reďkovka dodala nenápadnú drsnosť horkosti a koňak hlavne svoju arómu.
1 porcia |
8 minút príprava |
16 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Umytého kapra pokvapkáme zo všetkých strán koňakom, potom citrónovou šťavou a Worcestrovou omáčkou a zaprášime múkou.
- Dáme na tanierik, dobre zakryjeme alobalom a necháme marinovať v chlade jeden deň.
- Reďkovku zbavíme koreňov, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Zmiešame dobre všetky suroviny na omáčku.
- Rozohrejeme maslo a opečieme na ňom kapra z každej strany po cca sedem minút.
- Vyberieme kapra, zlejeme zostatok výpeku a pridáme do panvice vymiešanú omáčku a za miešania prehrievame dve minúty.
- Omáčkou prelejeme opečeného kapra.
- Želám slávnostnoľahodné pochutnanie si!