Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ

Autor receptu: nonna

Stvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh mäsa netypickými surovinami a dosiahla som efekt jemnej chuti s miernym osviežením citróna. Omáčka dotvorila delikátnosť jedla. Najvýraznejšia bola kyslastá chuť citróna a Worcesterskej omáčky, reďkovka dodala nenápadnú drsnosť horkosti a koňak hlavne svoju arómu.

1
porcia
8 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Umytého kapra pokvapkáme zo všetkých strán koňakom, potom citrónovou šťavou a Worcestrovou omáčkou a zaprášime múkou.
  3. Dáme na tanierik, dobre zakryjeme alobalom a necháme marinovať v chlade jeden deň.
  4. Reďkovku zbavíme koreňov, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
  5. Zmiešame dobre všetky suroviny na omáčku.
  6. Rozohrejeme maslo a opečieme na ňom kapra z každej strany po cca sedem minút.
  7. Vyberieme kapra, zlejeme zostatok výpeku a pridáme do panvice vymiešanú omáčku a za miešania prehrievame dve minúty.
  8. Omáčkou prelejeme opečeného kapra.
  9. Želám slávnostnoľahodné pochutnanie si!