Kalmycký čaj Chursan cja

Autor receptu: jolkipalki

Tento čajíček je zložitejšia verzia džomby a pre niektorých mojich priateľov na Slovensku je skôr polievkou varenou na čaji. Je neuveriteľný v čase veľkých horúčav a pije sa horúci. Dnes si Chursan cja dáte hádam už len v reštauráciach Elisty..

10
porcií
1 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lisovaný (ak nie je tak aj sypaný) čierny čaj zalievame chladnou vodou, vodu privedieme do varu a nechamie vrieť 5 minút
  2. Do toho vlievame mlieko a opäť necháme povrieť 5 min.
  3. Oddelenie pražíme múku na baraňom vnútornom loji do zlatista
  4. Múku rozriedime čajom
  5. Po rozriedení múku vlievame do precedeného čaju.
  6. Pridáme maslo, soľ a mletý muškátový orech podľa chuti
  7. Podávame v nízkych šálkach