Kalmycký čaj Chursan cja
Autor receptu: jolkipalki
Tento čajíček je zložitejšia verzia džomby a pre niektorých mojich priateľov na Slovensku je skôr polievkou varenou na čaji. Je neuveriteľný v čase veľkých horúčav a pije sa horúci.
Dnes si Chursan cja dáte hádam už len v reštauráciach Elisty..
10 porcií |
1 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Lisovaný (ak nie je tak aj sypaný) čierny čaj zalievame chladnou vodou, vodu privedieme do varu a nechamie vrieť 5 minút
- Do toho vlievame mlieko a opäť necháme povrieť 5 min.
- Oddelenie pražíme múku na baraňom vnútornom loji do zlatista
- Múku rozriedime čajom
- Po rozriedení múku vlievame do precedeného čaju.
- Pridáme maslo, soľ a mletý muškátový orech podľa chuti
- Podávame v nízkych šálkach