Kalerábové ragú - rýchla a ľahká večera

eva53 - fotkaeva53, 9. júna 2012
Kalerábové ragú - rýchla a ľahká večera
Foto: eva53

Mám rada rýchle , jednoduché a časovo nenáročné jedlá. Keď neplávajú v tuku a smotane ,tak sa hneď spriatelíme.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks mladé
1 ks
2 strúčik
1 ks
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    na troške jedlého oleja orestujeme mladú cibuľku

    Kalerábové ragú - rýchla a ľahká večera - obrázok 1
  2. 2

    pridáme cesnak nakrájaný na tenké pásiky a krátko spolu restujeme

    Kalerábové ragú - rýchla a ľahká večera - obrázok 2
  3. 3

    ďalej na kocky nakrájaný kaleráb a bujón

    Kalerábové ragú - rýchla a ľahká večera - obrázok 3
  4. 4

    podlejeme cca 150 ml vody a dusíme takmer do mäkka, ja mám rada al dente

    Kalerábové ragú - rýchla a ľahká večera - obrázok 4
  5. 5

    keď je kaleráb mäkký a voda odparená, máme navarené. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

karolka
Konzumujeme samé, alebo si môžeme dať nejaké prílohy?
waocipa
vinikajúci recept-keď dorastu kaleráby tak to spravím...
eva53
ja len tak samé,ku kalerábu sa mi ani nič iné nežiada,ale kľudne by mohli ísť napr.varené zemiaky ,mäsko sa mi tam nehodí
dadajka
Dnes som robila a je to velka mnamka, ale ... nedala som bujon ale urobila som to ako gulas- mleta cerv. paprika, c. korenie, rajcinova stava a dala som i trochu worchesteru. Dala som i kusok mrkvy. Na zaver som vylepsila cerstvou salviou(natrhanou na kusky) . ... som taaak najedena a pritom slo len o zeleninu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia