Kakaovo-orechové rezy s kávovým krémom (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 14. júla 2013

Sladkosti z našej vegánskej svadby VIII. - všetky sme si piekli svojpomocne. Recept máme od kamarátky.

20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 ml
1,25 PL
200 ml
100 ml
300 ml pomlieť na práškový
1 PL čisté bez prísad
50 ml za studena lisovaný
1 čl
50 g nahrubo pomlieť
Krém:
100 ml
200 g
100 g pomlieť na práškový
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    Rastlinné mlieko a citrónovú šťavu premiešame a necháme 5 minút stáť. Hneď použijeme v recepte.
    Zmiešame suché suroviny a potom pridáme tekuté vrátane „kyslého mlieka“. Vylejeme na dobre vymastený (olejom alebo Alsanom bio) a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 20 min pri 200 C alebo v závislosti od rúry. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kávový krém: uvaríme silnú kávu. Zmiešame tuk s cukrom a pridáme kávu. Krém natrieme na upečený koláč.
    Vrch koláča posypeme sekanými orechami a postrúhanou vegan čokoládou.

  3. 3

    Toto je dávka na polovičný plech.

Diskusia k receptu

cathyc
Vyzerajú úžasne, ukladám. Všetko ste si na svadbu chystali sami? Pre koľko ľudí? Muselo to byť náročné. Ale za ten pocit, že svojimi chúťkami nikomu neubližujeme to určite stojí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia