Foto: veganvidya
Sladkosti z našej vegánskej svadby VIII. - všetky sme si piekli svojpomocne. Recept máme od kamarátky.
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
300 ml |
|
1,25 PL |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
300 ml pomlieť na práškový |
|
1 PL čisté bez prísad |
|
50 ml za studena lisovaný |
|
1 čl |
|
50 g nahrubo pomlieť |
|
Krém: | |
100 ml |
|
200 g |
|
100 g pomlieť na práškový |
|
Zdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Rastlinné mlieko a citrónovú šťavu premiešame a necháme 5 minút stáť. Hneď použijeme v recepte.
Zmiešame suché suroviny a potom pridáme tekuté vrátane „kyslého mlieka“. Vylejeme na dobre vymastený (olejom alebo Alsanom bio) a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 20 min pri 200 C alebo v závislosti od rúry. Necháme vychladnúť.- 2
Kávový krém: uvaríme silnú kávu. Zmiešame tuk s cukrom a pridáme kávu. Krém natrieme na upečený koláč.
Vrch koláča posypeme sekanými orechami a postrúhanou vegan čokoládou.- 3
Toto je dávka na polovičný plech.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu