Kakaovo-orechové rezy s kávovým krémom (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Sladkosti z našej vegánskej svadby VIII. - všetky sme si piekli svojpomocne. Recept máme od kamarátky.

20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rastlinné mlieko a citrónovú šťavu premiešame a necháme 5 minút stáť. Hneď použijeme v recepte.
    Zmiešame suché suroviny a potom pridáme tekuté vrátane „kyslého mlieka“. Vylejeme na dobre vymastený (olejom alebo Alsanom bio) a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 20 min pri 200 C alebo v závislosti od rúry. Necháme vychladnúť.
  2. Kávový krém: uvaríme silnú kávu. Zmiešame tuk s cukrom a pridáme kávu. Krém natrieme na upečený koláč.
    Vrch koláča posypeme sekanými orechami a postrúhanou vegan čokoládou.
  3. Toto je dávka na polovičný plech.