Kakaovo-jahodový koláč s kyslou smotanou
Autor receptu: luciasm
Rýchly koláč, ktorého chuť kakaa, jahôd a kyslej smotany sa skvelo dopĺňajú :)
6 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup
- Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a primiešame olej a ovocnú šťavu. Do vyšľahanej zmesi pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Ak už máme cesto vyšľahané pomaly zamiešame jahody ktoré si nakrájajte ako sa vám páči :)
- Do vymastenej a múkou vysypanej formy vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov. Kým sa koláč pečie zmiešame si kyslú smotanu z vanilkovým cukrom. Vanilkový cukor dajte podľa chuti.
- Ak je koláč upečený, necháme ho vychladnúť a kyslú smotanu natrieme na vrch. Chuť kakaa plus jahôd a kyslej smotany...niet čo dodať :)
Dobrú chuť!