Foto: ywett
s malinami.
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
5ks |
|
5 polievkových lyžíc |
|
4 polievkové lyžice |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
5 polievkových lyžíc |
|
Na plnku: | |
200ml |
|
2 polievkové lyžice |
|
1ks |
|
250g |
|
1 |
|
2 polievkové lyžice |
|
4 polievkové lyžice |
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Suroviny na roládu.
-
2
Bielky vyšľaháme do penista s kryštálovým cukrom.
-
3
Pridáme žĺtky.
-
4
Potom kakao a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou. Cesto dobre premiešame.
-
5
A vylejeme na plech (ja som dávala na veľký a hlboký plech 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a upečieme. Rúra by mala byť vyhriata na 180 °C a pečieme asi 12 minút ( plynová rúra: 3 stupeň)
-
6
Pripravíme si plnku. Z mlieka, múky a vajíčka uvaríme hustú kašu.
-
7
A necháme dobre vychladnúť.
-
8
Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne ho pridáme k vychladnutej kaši.
-
9
Krém rovnako rozdelíme a do jednej časti pridáme kakao.
-
10
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť.
-
11
Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
-
12
Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme najskôr bledou plnkou a potom tmavou (z kakaovej si trochu necháme na potretie vrchu rolády)
-
13
Ku kraju poukladáme maliny.
-
14
Kraj rolády stočíme a ešte raz poukladáme maliny. Vrch rolády potrieme zvyšnou plnkou alebo posypeme práškovým cukrom. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
15
Dobrú chuť!
1 *** doma musia mať radosť, si veľmi šikovná, neviem či sa ku nám nepresťahuješ :-)))
Veľmi chutná roladka.Vrelé odporúčam!
Roláda sa ti krásne vydarila, ďakujem za fotku a komentár ;-)