Kakaová roláda (fotorecept)

Autor receptu: ywett

s malinami.

45-50 minút
príprava
8-10 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na roládu.
  2. Bielky vyšľaháme do penista s kryštálovým cukrom.
  3. Pridáme žĺtky.
  4. Potom kakao a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou. Cesto dobre premiešame.
  5. A vylejeme na plech (ja som dávala na veľký a hlboký plech 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a upečieme. Rúra by mala byť vyhriata na 180 °C a pečieme asi 12 minút ( plynová rúra: 3 stupeň)
  6. Pripravíme si plnku. Z mlieka, múky a vajíčka uvaríme hustú kašu.
  7. A necháme dobre vychladnúť.
  8. Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne ho pridáme k vychladnutej kaši.
  9. Krém rovnako rozdelíme a do jednej časti pridáme kakao.
  10. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť.
  11. Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
  12. Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme najskôr bledou plnkou a potom tmavou (z kakaovej si trochu necháme na potretie vrchu rolády)
  13. Ku kraju poukladáme maliny.
  14. Kraj rolády stočíme a ešte raz poukladáme maliny. Vrch rolády potrieme zvyšnou plnkou alebo posypeme práškovým cukrom. Dáme do chladničky stuhnúť.
  15. Dobrú chuť!