Kakaová roláda (fotorecept)
Autor receptu: ywett
s malinami.
45-50 minút príprava |
8-10 minút na 160-170 °C |
Postup- Suroviny na roládu.
- Bielky vyšľaháme do penista s kryštálovým cukrom.
- Pridáme žĺtky.
- Potom kakao a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou. Cesto dobre premiešame.
- A vylejeme na plech (ja som dávala na veľký a hlboký plech 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a upečieme. Rúra by mala byť vyhriata na 180 °C a pečieme asi 12 minút ( plynová rúra: 3 stupeň)
- Pripravíme si plnku. Z mlieka, múky a vajíčka uvaríme hustú kašu.
- A necháme dobre vychladnúť.
- Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne ho pridáme k vychladnutej kaši.
- Krém rovnako rozdelíme a do jednej časti pridáme kakao.
- Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
- Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme najskôr bledou plnkou a potom tmavou (z kakaovej si trochu necháme na potretie vrchu rolády)
- Ku kraju poukladáme maliny.
- Kraj rolády stočíme a ešte raz poukladáme maliny. Vrch rolády potrieme zvyšnou plnkou alebo posypeme práškovým cukrom. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Dobrú chuť!
|