Kakaová korytnačka (Šarlota)

Autor receptu: stacy77777

Nedávno uviedla Tothka recept na jahodovú šarlotu, keďže sa nám doma všetkým páčila a chutila, robila som ju už 2x. Nakoniec chalani prišli s nápadom, ako by asi vyzerala kakaová. Tak som skúsila....

12
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešame sneh z bielkov, postupne pridávame cukor, múku s kypriacim práškom, žĺtka.Na pečiacom papieri upečieme cesto na roládu. Teplé cesto stočiť, potom potrieť džemom, prípadne troškou náplne na farebné rozlíšenie. Vychladené nakrájame na tenšie kolieska.
  2. Vymiešame si šľahačku, do vyšľahanej pridáme kyslé smotany, cukor, vanilku,troška kakaa.
  3. Vo väčšej miske vymiešame ztužovače za studena, pridáme rozmrazených 100g jahôd,vymiešame spolu. Pomaly pridávame šľahačkovú zmes. Spolu všetko vymiešame do ztuhnutia. Mne osobne zasa chýbali čerstvé jahody, určite by to vylepšilo vzhľad, ale mrazené som sa akosi neodvážila použiť celé do vnútra,aby sa to neroztekalo.
  4. Sklenú misu vyložíme po obvode plátkami rolády, dáme plnku, pofŕkame trochou pikaa, do stredu vrstvu rolád, znova opakujeme - plnka,pikao, na vrch opäť pokryjeme roládami.
  5. Dáme ztuhnúť do chladničky minimálne na 5hodím, potom opatrne preklopíme na tanier.
  6. Všetkým síce chutila, ale svetlá sa mne osobne zdá jednoznačne krajšia. Nechávam samozrejme na posúdení.....