Kačacina (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Kúpila som kačacie stehná a kačacie prsia. Ich kombináciou vznikol tento jednoduchý a veľmi chutný pokrm.
4 porcie |
15-20 minút príprava |
75-90 minút na 220 - 175 °C |
Postup
- Umyté a osušené kačacie stehná vložím do rímskeho hrnca,
- osolím a posypem rascou a dám piecť do rúry na 220 °C cca na 1 hodinu. Potom znížim teplotu na 170°C a dopekám. Medzitým si pripravím kačacie prsia, nakrojím ich na koži
- a ochutím soľou, mletým čiernym korením a drvenou rascou z obidvoch strán.
- Dám si rozohriať panvicu
- a opečiem prsia najskôr zo strany, kde je koža
- a potom aj z druhej strany. Na obrázku vidno krásne vypečenú kačaciu masť.
- Opečený kúsok mäsa pridám k upečeným stehnám
- a dopekám ešte 10 minút.
- Po upečení nechám mäso odstáť aspoň 10 -15 minút. Podávala som s udusenou kyslou kapustou na bielom víne
- a zemiakovými knedličkami.
- Tu je manželova porcia (stehno som prekrojila na dve polovice cez kĺb a prsia som nakrájala na centimetrové plátky)
- a porcia vhodná pre delenú stravu. Mäso bolo krásne vypečené a nebolo vôbec mastné.