Kačacina (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Kúpila som kačacie stehná a kačacie prsia. Ich kombináciou vznikol tento jednoduchý a veľmi chutný pokrm.

4
porcie
15-20 minút
príprava
75-90 minút
na 220 - 175 °C

Postup

  1. Umyté a osušené kačacie stehná vložím do rímskeho hrnca,
  2. osolím a posypem rascou a dám piecť do rúry na 220 °C cca na 1 hodinu. Potom znížim teplotu na 170°C a dopekám. Medzitým si pripravím kačacie prsia, nakrojím ich na koži
  3. a ochutím soľou, mletým čiernym korením a drvenou rascou z obidvoch strán.
  4. Dám si rozohriať panvicu
  5. a opečiem prsia najskôr zo strany, kde je koža
  6. a potom aj z druhej strany. Na obrázku vidno krásne vypečenú kačaciu masť.
  7. Opečený kúsok mäsa pridám k upečeným stehnám
  8. a dopekám ešte 10 minút.
  9. Po upečení nechám mäso odstáť aspoň 10 -15 minút. Podávala som s udusenou kyslou kapustou na bielom víne
  10. a zemiakovými knedličkami.
  11. Tu je manželova porcia (stehno som prekrojila na dve polovice cez kĺb a prsia som nakrájala na centimetrové plátky)
  12. a porcia vhodná pre delenú stravu. Mäso bolo krásne vypečené a nebolo vôbec mastné.