Kačacie stehná na pomarančovom mede s batátovou kašou
Foto: jenny4
Normálne nečítam letáky zo supermarketov, ale v najnovšom Tesco letáku bol tento recept, tak som si ho trochu upravila a tu ho máte :)
porcie
príprava
na 225 °C
Postup
-
1
Kúpila som kačacie štvrte zadné, ako hovoril nápis na obale. Celú kačku sa mi kupovať nechcelo, keď varím len pre seba. Stehná som umyla, narezala kožu do mriežky a uložila do misky. V inej miske som si zmiešala dve lyžice medu, šťavu z dvoch pomarančov a štipku škorice. Zmes som naliala na stehná. Mala som takú akurát misku, takže boli skoro celé zaliate. Šupla som to na pár hodín do chladničky (môžete aj na noc).
- 2
Rozohriala som rúru na 225 stupňov (elektrickú) a do pekáča som vložila stehná aj s marinádou. Dala som piecť na cca 1 hodinu, občas som ich výpekom poliala.
- 3
Batáty som ošúpala, pokrájala na malé kocky a dala variť do mäkka. Keď boli mäkké, vodu som zliala a nechala ich vychladnúť. Z vychladnutých som vidličkou spravila pyré, ktoré som dolievala bezlaktózovou smotanou na šľahanie, až kým sa mi kaša nezdala taká akurát :) Batáty majú trochu inú štruktúru ako zemiaky, takže nie je treba ani mixér.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu