Kačacie stehná na pomarančovom mede s batátovou kašou

Autor receptu: jenny4

Normálne nečítam letáky zo supermarketov, ale v najnovšom Tesco letáku bol tento recept, tak som si ho trochu upravila a tu ho máte :)

2
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 225 °C

Suroviny

Postup

  1. Kúpila som kačacie štvrte zadné, ako hovoril nápis na obale. Celú kačku sa mi kupovať nechcelo, keď varím len pre seba. Stehná som umyla, narezala kožu do mriežky a uložila do misky. V inej miske som si zmiešala dve lyžice medu, šťavu z dvoch pomarančov a štipku škorice. Zmes som naliala na stehná. Mala som takú akurát misku, takže boli skoro celé zaliate. Šupla som to na pár hodín do chladničky (môžete aj na noc).
  2. Rozohriala som rúru na 225 stupňov (elektrickú) a do pekáča som vložila stehná aj s marinádou. Dala som piecť na cca 1 hodinu, občas som ich výpekom poliala.
  3. Batáty som ošúpala, pokrájala na malé kocky a dala variť do mäkka. Keď boli mäkké, vodu som zliala a nechala ich vychladnúť. Z vychladnutých som vidličkou spravila pyré, ktoré som dolievala bezlaktózovou smotanou na šľahanie, až kým sa mi kaša nezdala taká akurát :) Batáty majú trochu inú štruktúru ako zemiaky, takže nie je treba ani mixér.