Pečeňová paštéta

Kačacia pečeň v masti (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Potreboval som spotrebovať surovú bravčovú slaninu a kačacie pečienky, tak som urobil nátierku do pohárov.

15 - 20
porcií
15 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú slaninu a pečienky zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pre ľahké mletie je dobré to všetko dať predtým na hodinu do mrazničky.
  2. Pomletú slaninu a pečienky zmiešame s koreninami a smotanou.
  3. Dáme do hrnca s nepriľnavým dnom, ktoré potrieme vodou. Položíme na sporák a varíme 4 hodiny na slabom ohreve - sem tam bublina. Alebo môžeme dať do pomalého hrnca, ktorý zapneme na High tiež na 4 hodiny. Občas to premiešame.
  4. Po tejto dobe tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka. Naložíme do pohárov a zaviečkujeme. Necháme vychladiť. Na druhy deň ich dáme do pary ako pri zaváraní na hodinu. Potom už necháme ochladiť a do chladničky na 12 hodín. Oplatí sa vydržať, lebo tá chuť pekne potom vynikne.
  5. Napokon už len otvoriť pohár a natierať vrstvu na chleba na hrúbku malíčka. Nejakú zeleninu k tomu, alebo len samé na chlebe a dobrotu máme hotovú.