Foto: gabtcha
Tento recept som našla na Facebooku a rozhodla sa ho vyskúšať. Surovín je tam máličko, tak by prípadný neúspech nebolel - ale vyšlo a Zobraziť celý popisTento recept som našla na Facebooku a rozhodla sa ho vyskúšať. Surovín je tam máličko, tak by prípadný neúspech nebolel - ale vyšlo a parádne, preto sa s ním chcem podeliť aj s vami. Vraj pochádza z Južnej Afriky, ale to som už neskúmala... :) Jeho príprava je do 5 minút a môj syn ho vyhlásil za svoju novú obľúbenú desiatu. S týmto receptom vás už žiadna návšteva nezaskočí.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suché suroviny (múka, cukor, kakao) nasypeme do väčšieho kávového hrnčeka a dobre premiešame.
-
2
Pridáme zvyšné suroviny a dobre rozmiešame. Cesto má byť viac tekuté.
-
3
Keď je cesto dobre rozmiešané, vložíme hrnček do mikrovlnky a nastavíme 3 minúty na maximálny výkon (1000 W). Cesto počas prípravy narastie, ale nepretečie.
-
4
Po troch minútach v mikrovlnke je jedna porcia chutného koláčika na svete. Vyberieme z mikrovlnky, necháme vychladnúť a buď vyklopíme na tanier alebo jeme lyžičkou priamo z hrnčeka. Pri ozdobe sa fantázii medze nekladú, môžete posypať kokosom, alebo ozdobiť ovocím, mandľami, prípadne použiť namiesto kakaa kúsky čokolády. Dobrú chuť. :)
Diskusia k receptu