Jogurtový kelímkový koláč s ovocím fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 30. júna 2011
Jogurtový kelímkový koláč s ovocím (fotorecept)
Foto: ancicka

Jednoduchý,rýchly a chutný koláč.

30
porcií
10 minút
príprava
10-12 minút
na 160-170 °C

Suroviny

2 kelinky malé
3 kelinky
1 kelinok
1/2 kelinka
1 ks
1práškový  ks
 ks
 ,alebo ľubovoľné ovocie
Poleva:
1 ks
2 PL
2 kelinky 200g

Postup

  1. 1

    Pripravím si potrebné suroviny ...

    Jogurtový kelímkový koláč s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a podľa návodu v miske vymiešam na hladku hmotu,

    Jogurtový kelímkový koláč s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...ktoru vylejem na vymastený múkou vysypaný plech. Na vrch rozložím čierné ríbezle(alebo ľubovoľné ovocie) a bám piecť.

    Jogurtový kelímkový koláč s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kyslú smotanu vymiešam s práškovým cukrom,

    Jogurtový kelímkový koláč s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a vylejem na upečený,ešte teplý koláč.Pekne rozotriem a dám vychladiť.

    Jogurtový kelímkový koláč s ovocím (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dorisa
veru,mňam. Dojedáme nektarinkový a šup zas piecť,možno aj tento.
mamatata2
@Ancicka , super koláčik, robievam presne také cesto, len bez tej smotany, vyskúšam podľa Teba, bude ešte lepší.
cica2
je krásny a určite aj dobrý....kk:)
danca39
vyzera velmi dobre a myslim,ze je osviezujuci.vyskusam...este tento vikend?
viera1
Už tu je pár koláčov,kde sa dáva kyslá smotana na teplý koláč a ja...stále nechápem.
Dávala si tú smotanu už aj na vychladnutý koláč ?Nie je to lepšie ?
lia66
Poznám, super koláčik!...ja dávam na teplý koláč smotanu.
tonicka80
práve som ho spravila, @ancicka je neskutočne skvelí ;-) len som trošku improvizovala... nemala som kys. smotanu, tak som navrch dala jemný tvaroch...mňam
2monika22
Prosim vas ako velmi ma byt huste to cesto?? a na aky velky pekac ste ho davali? dakujem.. lebo robila som ho podla vasho receptu a cesto bolo dost huste a nevyslo mi to ani na vacsi pekac :/
ancicka
Cesto má byť hustejšie,aby sa ovocie neprepadlo na dno,ale ak máš cesto hustejšie,tak ho kľudne zried troška mliekom.Ja som ho dala na veľký plech,ale ked ho chceš mať vyššie,tak skús na menší.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha