Ježkovia Jožkovia

Autor receptu: danda3

Ďalší recept od Andrejky B. zo slovenského mmb, robila som ho aj na svadbu, kde mal veľký úspech. Páčil sa hlavne deťom.

45 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nachystáme si suroviny.
  2. Vypracujeme vláčne cesto.
  3. Odtrhneme si kúsok cesta, urobíme placku, dáme čokoládovú guličku alebo orech
  4. a urobíme guľku.
  5. A z guľky slzu.
  6. Hotovo. Dáme piecť na 180° stupňov cca 10 - 12 minút, nesmú zhnednúť, mali by ostať pekne žlté.
  7. Používam takúto náplň.
  8. Upečených ježkov chytíme za ňufáčik, namočíme do hustej čokoládovej polevy a potom šup s ním do kokosu.
  9. Nakoniec s polevou namaľujeme oči a ňufáčik.
  10. Dáme stuhnúť.
  11. Vložíme do košíčkov.
  12. Ježkovia na vianočný spiningový maratón .