Jesenná orechová bábovka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 24. októbra 2016
Jesenná orechová bábovka
Foto: droetker

Komerčný recept
vláčna

20
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
1 zarovnaná PL rozpustená v 2 PL vody
100 ml horúca
1 bal
5 ks
250 g
1 bal
250 ml
125 ml
150 g
100 g
1 bal
Na ozdobenie:
1 zarovnaná PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta pomelieme orechy. Instantnú kávu zalejeme horúcou vodou. Polevu nastrúhame najemno. Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme olej a mlieko. Dôkladne premiešame múku, škrob, kypriaci prášok, mleté orechy a striedavo s kávou zľahka ručne vmiešame do peny. Pridáme nastrúhanú polevu. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (Ø 23 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3
    Doba pečenia: asi 70 minút

  2. 2

    Bábovku necháme vo forme 10 minút, potom ju vyklopíme a ozdobíme práškovým cukrom.

    Jesenná orechová bábovka  - obrázok 2

Diskusia k receptu

haji
Bábovka se mi líbí, nepochybuji že je i vláčná.