Jesenná orechová bábovka
Foto: droetker
Komerčný recept<br /> vláčna
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
1 zarovnaná PL rozpustená v 2 PL vody |
|
100 ml horúca |
|
1 bal |
|
5 ks |
|
250 g |
|
1 bal |
|
250 ml |
|
125 ml |
|
150 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
Na ozdobenie: | |
1 zarovnaná PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta pomelieme orechy. Instantnú kávu zalejeme horúcou vodou. Polevu nastrúhame najemno. Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme olej a mlieko. Dôkladne premiešame múku, škrob, kypriaci prášok, mleté orechy a striedavo s kávou zľahka ručne vmiešame do peny. Pridáme nastrúhanú polevu. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (Ø 23 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /> Doba pečenia: asi 70 minút
- 2
Bábovku necháme vo forme 10 minút, potom ju vyklopíme a ozdobíme práškovým cukrom.
- 2
Diskusia k receptu