Jesenná orechová bábovka
Autor receptu: droetker
Komerčný recept<br />
vláčna
20 porcií |
20 minút príprava |
70 minút na 160-180 °C |
Postup
- Na prípravu cesta pomelieme orechy. Instantnú kávu zalejeme horúcou vodou. Polevu nastrúhame najemno. Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme olej a mlieko. Dôkladne premiešame múku, škrob, kypriaci prášok, mleté orechy a striedavo s kávou zľahka ručne vmiešame do peny. Pridáme nastrúhanú polevu. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (Ø 23 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 <br />
Doba pečenia: asi 70 minút
- Bábovku necháme vo forme 10 minút, potom ju vyklopíme a ozdobíme práškovým cukrom.