Jesenná orechová bábovka

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br /> vláčna

20
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta pomelieme orechy. Instantnú kávu zalejeme horúcou vodou. Polevu nastrúhame najemno. Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme olej a mlieko. Dôkladne premiešame múku, škrob, kypriaci prášok, mleté orechy a striedavo s kávou zľahka ručne vmiešame do peny. Pridáme nastrúhanú polevu. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (Ø 23 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /> Doba pečenia: asi 70 minút
  2. Bábovku necháme vo forme 10 minút, potom ju vyklopíme a ozdobíme práškovým cukrom.