Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák

Autor receptu: nonna

Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, suché vínko. Môže sa servírovať aj v teplom stave na hrianku.

4
porcie
9 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na suchej panvici sprudka orestujeme nasekané a podrvené orechy asi dve minúty, potom ešte 3-4 minúty na miernom ohni, až jemne stmavnú a začnú voňať.
  2. Potom pridáme polovicu masla, necháme rozpustiť, rozmiešame s orechami.
  3. Chren nastrúhame nahrubo a pridáme ho restovať za miešania asi dve minúty.
  4. Baraní roh pokrájame na maličké kúsočky, pridáme do panvice, rovnomerne rozmiešame a oprážame asi jednu minútu.
  5. Nakoniec pridáme kapustu, z ktorej sme vytlačili šťavu a pokrájali na kratučké kúsky.
  6. Všetko dobre miešame 2-3 minúty, pridáme zbytok masla, necháme rozpustiť.
  7. Nakoniec dáme do panvice paštétu, posekáme nožom a dobre rozmiešame všetko na rovnorodú masu. Prehrievame ešte cca 1-2 minúty.
  8. Prelejeme do nádoby, najlepšie sklenenej a necháme stuhnúť.