Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami

pusta - fotkaPusta, 2. marca 2011 6:19
Ďalšie recepty »
Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkamiFoto: pusta

Nedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké, pretože tou návštevou nebol nik iný ako profesionálny kuchár, ktorý pochodil svet a ja iba obyčajný amatér, ale nakoniec to všetko dobre dopadlo a dokonca si odo mňa vypýtal tento skvelý recept.

4
porcie
180 min
príprava
150 min
tepelná úprava

Suroviny

1000 g, z pliecka pokrájané na väčšie kocky
350 g
100  g, pokrájaná na tenké plátky
1 veľká hrsť, sušené
2 PL, - použila som kompot
300 ml, kvalitné
2  malé vetvičky, čerstvý - lístky
1-2 PL
12 plátkov, - tenké plátky na dekoráciu
p.p na dekoráciu, (čerstvé alebo kompót)
podľa chuti
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Do suchého hrnca som dala na dno tenké plátky slaniny /lepšie sa krája slanina, ak ju dáme na chvíľu do mrazničky/ a na malom plameni som ju nechala čo najviac rozpustiť, nespáliť! a potom som ju vybrala. Na vypečenom tuku som orestovala cibuľu, pridala som tymián, cukor, čučoriedky, červené víno a priviedla do varu. Do vriaceho vína som pridala kocky jelenieho pliecka, osolila, okorenila mletým čiernym korením a prikryté dusila na strednom plameni za občasného podliatia horúcou vodou.

  2. 2

    K polomäkkému mäsu som pridala dubáky aj s vodou, v ktorej boli predtým namočené asi 1 hodinu a dodusila som, až bolo mäso mäkké, šťavy nemá byť veľa..

  3. 3

    Podávala som dekorované lievikmi z pomaranča, ktoré som naplnila čučoriedkami a ako prílohu som použila dodolle s opečenou cibuľkou na bravčovej masti - recept dodám. Nad o v názve prílohy majú byť horizontálne dve bodky, môj pc toto písmenko nemá.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist