Jednozrnkový chlebík

Autor receptu: andrearaw

Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých obilnín, ktorú človek začal pestovať.

2
porcie
35 minút
na 130 °C

Suroviny

Postup

  1. Namočíme si na 1 - 2 dni jednozrnku s tým, že ju po 12-stich hodináach prepláchneme.
  2. Umyjeme ju pod vodou a hodíme do mixéra. Mixujeme do hladka, až kým nám nevznikne tekutá konzistencia. Môžme pridať soľ. Pripravíme si plech a papier na pečenie a keď máme jednozrnku poriadne pomixovanú, šupneme ju na plech a do rozohriatej rúry (teplotu si určujete Vy, ak ju chcete raw, pečte ju do 42 stupňov, ja si ju robím na 130 stupnoch cca 35 minút).
  3. Upečenú jednozrnku odlepte od papiera na pečenie a pokrájajte. Najlepšie chutí s avokádom, alebo s rajčinami a olivovým olejom, či s ľadovým šalátom - voľba je na Vás :)