Jednoduchý ricottový cheesecake s jahodami

Autor receptu: archaa

Takzvaný "bezodný" cheesecake a bez pridania múky. Ovocie je na vás. Pouzit môzete lubovolné ovocie. Avsak neodporúcam stavnaté ovocie. To tam len pustí zbytocne vela stavy a mohlo by z toho nakoniec byt blato. Výborne sa hodia jahody, maliny, cernice, cucoriedky, prosto drobné ovocícko. Kolácik je neskutocne chutný, zvlást v lete urcite padne najviac vhod, pretoze je lahunký.

16
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Postup

  1. Vyslaháme si spolu tvaroh, ricottu, cukor, vajcia, maizenu, sol a kôru.
  2. Spodok formy vylozíme papierom na pecenie a upevníme. Celú formu následne bohate vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Ricottovú masu do formy navrstvíme, zarovnáme a vrch oblozíme stvrtinou z mnozstva nakrájánych jahôd.
  3. Vlozíme do rúry vyhriatej na 175 stupnov na úplne spodnú mriezku. Takto pecieme asi 45 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnút este vo forme.
  4. Kým nám cheesecake chladne, zvysok jahôd si rozmixujeme na hustú omácku a odlozíme do chladnicky.
  5. Vychladený cheesecake podávame posypaný cukrom a poliaty omáckou.
  6. V diétnom období si kolác môzete dopriat bez cukru.