Jednoduchý ricottový cheesecake s jahodami
Autor receptu: archaa
Takzvaný "bezodný" cheesecake a bez pridania múky.
Ovocie je na vás.
Pouzit môzete lubovolné ovocie. Avsak neodporúcam stavnaté ovocie. To tam len pustí
zbytocne vela stavy a mohlo by z toho nakoniec byt blato.
Výborne sa hodia jahody, maliny, cernice, cucoriedky, prosto drobné ovocícko.
Kolácik je neskutocne chutný, zvlást v lete urcite padne najviac vhod, pretoze je
lahunký.
16 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 175 °C |
Postup
- Vyslaháme si spolu tvaroh, ricottu, cukor, vajcia, maizenu, sol a kôru.
- Spodok formy vylozíme papierom na pecenie a upevníme. Celú formu následne bohate vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Ricottovú masu do formy navrstvíme, zarovnáme a vrch oblozíme stvrtinou z mnozstva nakrájánych jahôd.
- Vlozíme do rúry vyhriatej na 175 stupnov na úplne spodnú mriezku. Takto pecieme asi 45 minút.
Potom vyberieme a necháme vychladnút este vo forme.
- Kým nám cheesecake chladne, zvysok jahôd si rozmixujeme na hustú omácku a odlozíme do chladnicky.
- Vychladený cheesecake podávame posypaný cukrom a poliaty omáckou.
- V diétnom období si kolác môzete dopriat bez cukru.