Jednoduchý lahodný karamelový cheesecake fotorecept
Foto: Livesmilelove
Chcela som upiecť manželovi nejakú karamelovú pochúťku, no a tak som spojila chuť obľúbeného cheesecake so sladeným mliekom a s troškou fantázie sa mi Zobraziť celý popisChcela som upiecť manželovi nejakú karamelovú pochúťku, no a tak som spojila chuť obľúbeného cheesecake so sladeným mliekom a s troškou fantázie sa mi na prvý pokus podarilo vytvoriť originálny, chutný recept. Ospravedlňujem sa vopred, nerobila som dostatok fotiek a ani prezentacia nie je najlepšia, nabudúce sa polepším;)
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Keksíky dáme do sáčku, popučíme na drobno, dáme do misky. V hrnčeku si rozpustíme maslo, necháme trochu vychladnúť a prilejeme do misky ku keksíkom, zmiešame. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, dáme naň keksíkový korpus. Rovnomerne nanesieme, pritlačíme aby to bolo akoby prilepené na papieri, aj na vrchu okrajov cca 1 cm. Dáme do chladničky na 20 minut, zatiaľ si pripravíme plnku.
- 2
Plnka: Do misky dáme ricottu, mascarpone, citrónovú kôru, vanilínový cukor, práškový cukor, 1/3 Salka, zmiešame, pridáme vajíčka a všetko zmixujeme ručným šlahačom. Vylejeme na korpus, rovnomerne rozotrieme. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov, na spodok rúry dáme plech s horúcou vodou. Pečieme 50 minút, pričom je dôležité rúru neotvárať.
- 3
Po dopečení rúru vypneme, ale ešte necháme takých 15 minút koláčik vnútri. Vyberieme, necháme vychladnúť. Na vychladnutý cheesecake opatrne jemne rozotrieme zvyšok Salka a dáme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Pred servírovaním som koláčik poliala čokoládovou polevou. Dobrú sladkú chuť ! :)
- 2
Ver mi,je to mnamka a chut salka sa moc nepozna, toto je uplny karamel ;)