Jahodový zákusok

Jednoduchý jahodový zákusok bez lepku

Autor receptu: novalim

Jednoduchý, rýchly a exkluzívne dobrý! Taký je tento jahodový zákusok bez lepku. Lahodné kakaové cesto a nadýchaná jahodová plnka z mascarpone a šľahačky.* A namiesto “čerešničky” dáme na tento koláč – čo iné – než čerstvé jahôdky. Tento recept jednoducho musíte vyskúšať.

12
porcií
45 minút
príprava
18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky preosejeme bezgluténovú múku Promi UNI, kakao a kypriaci prášok bez lepku a premiešame ich. Potom pridáme preosiaty práškový cukor a rovnako ho dobre premiešame so sypkými prísadami.
  2. Celé vajcia rozbijeme do menšej misky, pridáme vodu a spolu ich vyšľaháme do homogénnej zmesi. Ďalej si pripravíme maslo – buď ho necháme zmäknúť, alebo ho roztopíme.
  3. Do sypkých prísad teraz pridáme na kocky nakrájané (alebo prilejeme roztopené) maslo, ďalej vajíčkovú zmes a metličkou vymiešame na hladké tekuté cesto. To nalejeme do menšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme ho asi 18-20 minút, kým je koláč na povrchu na dotyk pružný. Po dopečení ho necháme úplne vychladnúť.
  4. Na plnku si pripravíme jahodové pyré – rozmixované jahody zmiešame s cukrom a povaríme ich krátko, aby sa odparila prebytočná tekutina a jahody nadobudli konzistenciu lávy (sirupu). Necháme ich vychladnúť.
  5. Potom dáme do misy mascarpone, premiešame ho zľahka s jahodovým pyré, prilejeme smotanu a vyšľaháme všetko spolu do nadýchaného krému. Ten nanesieme na upečený a vychladnutý koláč a nakrájame ho na kocky. Jahodový koláč podávame ozdobený kúskom čerstvej jahody.
  6. Tip: Upečený korpus môžete aj rozkrojiť na dve polovice a naplniť krémom.