Foto: punticka
Výborný citrónový koláč, ktorý sa určite osvedčí. Vyskúšajte. P.S.: Rada sa poučím,preto píšte návrhy na zlepšenie do komentárov. Ďakujem. Dobrú chuť praje Puntička!
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Základ: | |
150 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
1 vrecúško |
|
150 g |
|
1 vrecúško |
|
z 1 citróna (nastrúhaná) |
|
Poleva: | |
z 1 citróna |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Vezmite citrón- odšťavte ho a nastrúhajte kôru (šťava bude použitá na polevu). Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
- 2
Citrónovú kôru dajte do misky a premiešajte s práškovým cukrom. Maslo roztopte a pridajte do cukrovej zmesi.
- 3
Po jednom pridávajte vajcia, potom vanilkový cukor a mlieko.
- 4
Potom za stáleho miešania pridávajte múku s zmiešaným droždím.
- 5
Koláč dajte do formy a dajte piecť na 30-35 minút
- 6
Zatiaľ vymiešajte práškový cukor a citrónovú šťavu.
- 7
Na chvíľku vyberte koláč z rúry a polejte ho "polevou". Dajte piecť ešte asi 5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nedala som droždie ale prášok do pečiva.
Krásne vonia citrónom :-)))