Jednoduché pistáciové sušienky s goji v tmavej čokoláde
Foto: blissofplants
45 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
320 g |
|
80 g |
|
20 g sušené |
|
200 g |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
Na namáčanie: | |
(85 %) |
|
Na ozdobenie: | |
rozdrvené |
|
(nemusia byť) |
|
Postup
-
1
V mixéri rozmixujeme pistácie a goji.
- 2
Múku zmiešame s cukrom a s rozmixovanými pistáciami a goji. Pridáme na malé kúsky nakrájané maslo a mlieko a vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky.
- 3
Predhrejeme rúru na 180 °C. Cesto vyvaľkáme a formičkami v tvare srdiečok vytvarujeme sušienky.
- 4
Sušienky rozložíme na pekáč vystlaný papierom a pečieme zhruba 10-12 minút. Necháme vychladnúť.
- 5
Čokoládu rozpustíme a polovičku srdiečka namočíme v čokoláde a ozdobíme zvyšnými pistáciami a prípadne aj jedlými ružovými lupeňmi.
Tiež pistáciové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne 💖🥰