Foto: kika2022
Jednoduché rýchle lievance.
25
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku preosejeme, pridáme kypriaci prášok.
- 2
Žĺtky s cukrom vyšľaháme, potom prilejeme olej a mlieko.
- 3
Bielky so štipkou soli vyšľaháme.
- 4
Žĺtkovú hmotu spojíme s bielkovým snehom a pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto necháme chvíľku (cca 7-10 minút) odpočívať v chladničke.
- 5
Z cesta upečieme lievance z oboch strán.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu